Koronovirüs tedbirlerine uymayan araçlar yandı

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Karacabey Belediyesi Zabıta Ekipleri toplu taşıma araçlarına gerçekleştirdikleri koronovirüs denetimine tüm hızıyla devam ediyor. Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik yapılan denetimlerde kurallara uymayan 5 araca idari işlem uygulandı.
Ekipler şehrin belirli yerlerinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerde doluluk oranını, maske ve dezenfektan kullanımını denetledi. Ulaşımda koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin uygulanmasının takipçisi olmayı sürdürdüklerini belirten ekiplerin yaptığı denetlemede kurallara uymayan 5 toplu taşıma aracına idari işlem uygulandı.
Emniyet ve Zabıta ekiplerince şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerde yüzde 50 doluluk oranına ve doğru oturma pozisyonlarının uygunluğu denetlenirken Karacabey Devlet Hastanesi sağlık personelince de şoför ve yolcuların ateşleri ölçüldü. Maskesi olmayan yolculara da maske dağıtıldı. Otobüs ve minibüsleri kontrol eden ekipler, şoförleri araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yarısı oranında yolcu kabul etmeleri, yolcuların yan yana oturmamaları, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde sosyal mesafenin korunmasının sağlanması konularında uyardı. Trafik ekipleri şoförlere yasal sorumluluklarını hatırlatırken, araç içerisindeki yolculara da mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, zorunlu hallerde çıkmaları ve toplu taşımaları tedbirlere uygun olarak kullanmaları yönünde bilgilendirme yaptı.
Yolculuklarda virüsün bulaşıcılığının büyük ölçüde engellenmesinin amaçlandığı çalışmaların sürdürüleceğine dikkat çeken Trafik Polis Memuru Ahmet Mutlu, “Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve sağlık personeliyle halkımızın sağlığı için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız toplu taşıma araçlarına maskesiz binmemeleri ve sosyal mesafeye dikkat etmeleridir. Korunmada en önemli faktörler, temas, mesafe ve izolasyondur. Mecbur kalmadıkça kimse sokağa çıkmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.