Sizi tutan mı var?

Futbol Federasyonu Fenerbahçe maçına “Yüce Atatürk” formasıyla çıkan Fethiyespor'u Disiplin Kuruluna sevk etmiş.

Türkiye'de artık inanılmaz işler oluyor. On yıllardır amacından saptırılarak kitleleri uyutmak için kullanılan futbol, artık uyanışın en fazla olduğu, kitlesel tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bir alan oldu.

İktidar temsilcileri artık protesto edilmemek için maçlara gidemez oldu. Maçları yayınlayan kuruluşun reji masasında oturan teknisyen tetikte bekliyor. İktidarı rahatsız edecek bir slogan atıldığı anda saha içi ses yayını derhal kesilip yerine banttan eski sesler veriliyor. Bütün bu önlemlere rağmen futbol sahalarında akla gelmeyecek protestolar gelişiyor.

Ulusal bayramların yasaklandığı, TC ibarelerinin kaldırıldığı, Atatürk resimlerinin sökülüp çöpe atıldığı dönemde halk yığınları her zamankinden daha çok önderine sahip çıkıyor.

Fethiyespor da İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında Türkiye Kupası maçına çıkarken Atatürk'e yönelik saldırıları protesto etmek amacı ile ilginç bir yöntem bulmuş. Aslına bakarsanız bu yöntemi daha önce başka maçlarında da uygulamış. Futbolcular giydikleri formaya “Yüce Atatürk” yazısını oluşturacak şekilde tek tek harfler bastırmışlar. Uygun şekilde yan yana dizilince de tüm seyircilerin desteğini alan görüntü ortaya çıkmış.

RTE'nin tek seçiciliği ile kurulanFutbol Federasyonu da boş durmamış. Bir açıklama yaparak Fethiyespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etmiş. Bu işi yaparken de ilginç bir açıklama yapmış.

Federasyon açıklamasında uluslararası kurallara da değinmiş. “Futbol sahalarının yalnızca futbolun oynandığı ve izlendiği alanlar olmasının hedeflendiği”  belirtilse bile “Rabia” işareti yapan futbolcular için hangi işlemin yapıldığı ya da bu işaretin futbolla ilişkisini açıklayamamış.

Federasyon açıklamasında daha da ilginç bir bölüm var. Bu bölümde  “Hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür” denerek Fethiyespor suçlanıyor.

İyi de sormazlar mı? Sizler her alanda Atatürk'e ve milli değerlere saldırıldığı bir dönemde benzer bir girişimde bulundunuz da sizlere engel olan  mı oldu? Sizi tutan mı var?

Size yanıt işte böyle hiç ummadığınız bir yerden gelir ve haykırır.

Bu ülkenin sahibi vardır…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.