Siyasi kulisler kaynıyor

Yerel seçimler yaklaştıkça, “Politika kazanı” da her gün biraz daha ısınıyor. Belediye Başkanlığı için aday adayları yavaş yavaş belirlenirken, bazı partilerde iç kriz yaşanıyor.

AKP'de, Mustafa Çelik'in aday adaylığını açıklamasının ardından görevden alınan İlçe yönetimi, Murat Erol başkanlığında yeniden oluşturulmaya çalışılıyor.

AKP, temayül yoklaması yaptı

AKP'de Mustafa Çelik'in ardından Hüseyin Uçan, Orhan Güzel ve Faruk Türe’nin aday adaylığını açıklanması, AKP'nin aday belirlemesini zorlaştırıyor.

AKP Bursa İl Başkanlığı, dün Karacabey Belediye Başkanlığı'na aday belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Parti üyesi yaklaşık 170 kişinin Bursa'ya davet edildiği yoklamanın ardından çıkacak isim merak konusu oldu. AK kadroların, partinin kuruluşundan bu yana çizgisinden sapmayan Orhan Güzel'in üzerinde yoğunlaştığı dile getiriliyor.

MHP'de “Ballı börek” hesapları

MHP'de Ayhan Tayfur'un aday adaylığı başvurusunda bulunması parti içinde huzursuzluk yarattı. Tayfur'u benimsediği sanılan İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'la yönetiminin istifa dilekçeleri İl Başkanı Hasan Toktaş tarafından kabul görmemesi, uzlaşma sağlandığı gibi görüntü verse de sular durulmadı. MHP, Ayhan Tayfur krizinin ardından Ergün Koç depremiyle sallandı.

Siyasi kulislerde, MHP'nin Ayhan Tayfur, Ergün Koç ve Fevzi Kahraman arasında üçe bölündüğü konuşulmaya başlandı. Kulislerde, Ergün Koç'u Genel Merkeze kadar öneren bir partilinin ise çıkar peşinde koştuğu iddia edildi. Eşinin, Meclise girmesi ve Başkan Yardımcılığı görevi verilmesi karşılığında, Ergün Koç'un MHP'den aday gösterilmesi için MHP'li bir yetkilinin çalmadığı kapı bırakmadığı ileri sürüldü.

CHP takdir topluyor

AKP ile MHP'de yaşanan krizler büyüyerek devam ederken, CHP takdir topluyor. Aday adaylığı başvuru sürecinde hiçbir sıkıntı yaşamayan ve bütünlüğünü koruyan CHP'in Gönül Avil'le ipi göğüsleyeceği söylentileri yoğunlaştı.

Yüksel Ceylan ile Kemal Pehlivan'ın resmi başvuru yaptığını CHP'de, Belediye Başkanlığı için Gönül Avil ismi öne çıkmaya başladı.

Komşu da hareketlendi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ikinci dönem için AKP'den aday adaylığını resmen açıkladı.

Milli sporcu, 2010 yılı Kırkpınar Yağlı güreşleri şampiyonu İsmail Varol, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, Meclis Üyesi Fatih Şengül, Tarım Gıda, Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Demirci ve Karacabey eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın  AKP'den Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için kolları sıvadığı öğrenildi.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı adayının İzzet Dede olduğunu açıkladı. Çeltikçi Belediyesi'nde 3 dönem başkanlık yapan İzzet Dede'nin Mustafakemalpaşa'da CHP'yi iktidara taşıyacağı belirtiliyor.

MHP ile DP'de ise Belediye Başkanlığı için aday adaylığına henüz resmi başvuru yapılmadığı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.