“Siyaset kendi mecrasında yapılmalı!”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, geçtiğimiz hafta sonu kongreleri tamamlanan CHP ve AK Parti’nin İl Delege Listeleri’nde STK Başkan ve yöneticiler ile muhtarların yer almasını sert bir dille eleştirdi. Bu kişilerin partilerin İl Delege Listeleri’nde olmasıyla birlikte tarafsızlık duruşlarına ve ilkelerine şaibe katarak bu kurumlarda çatlaklığa sebep olacağını iddia eden Erol, “Bu tip görevlendirmelerin yapılmasının, birlik ve beraberliğimize leke düşüreceği kanaatindeyim” dedi.
Siyasetin STK’lara, odalara, derneklere ve kamu kurumlarına müdahale etmemesi; bu kurumları siyasetin içine çekmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Erol yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelerine yer verdi; “Malumunuz üzere geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Pazar günü de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe kongreleri yapıldı. Her iki partimizin seçilen başkan ve yönetim kurullarını tebrik eder, vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ederim.
Göreve geldiğimiz ilk günden beri üzerine basarak değindiğimiz ve bu konuda her zaman samimiyetimizi gösterdiğimiz bir konu var. Bu konu da; siyasetin kendi mecrasında yapılması. Siyasetin STK’lara, odalara, derneklere ve kamu kurumlarına müdahale etmemesi; bu kurumları siyasetin içine çekmemesi.
Siyasi partiler; kurumların kendi görev sorumluluk konsepti içerisinde çalışmasını sağlayarak, önlerine çıkan sorun ve engellerde, çözüm yolları üreterek kurumlarının önünü açmalı, ülkemiz ve de milletimiz için daha faydalı hizmet üretebilmeleri için imkân ve olanaklar yaratmalıdır.
Ama ne hikmetse, bu düstur her geçen gün uygulamasını yitirmeye yüz tutmuş bulunmaktadır. Birçok siyasi parti, kurumları arka bahçesi yapma girişiminde olup, işin ilginç kısmı da kurumlarda buna çanak tutar hale gelmiştir.
Hafta sonu yapılan ilçe kongrelerinde bunun örneklerini görmek mümkün oldu. Her iki partimizin İl Delege Listeleri’nde, sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri ile muhtarlarımız yer almaktadır.
İl Delegele Listeleri’nde yer alan bahse konu kişilerin sorumlu oldukları ve hırkasını giydiği birimlerde her fikir ve siyasi düşünceye sahip vatandaşımız bulunmaktadır. İl Delege Listeleri’nde yer almak, bu arkadaşlarımızın tarafsızlık duruşuna ve ilkesine şaibe katarak bu kurumlarda çatlaklığa sebep olur.
Bu çatlaklık ise; ülkemizin geçtiği bu süreçte, cumhuriyet tarihinin en büyük algı, ayrıma, bölme girişimlerine maruz kaldığımız bir dönemde, bu çalışmaları yapan güçlerinin değirmenine su taşımaktan öte geçmez.
Genelde ne kadar farklı görüşlere sahip olsak da, yerelde her zaman birlik ve beraberliği daim ederek, Karacabey’imizi kalkındırmak ve refah seviyesini yükselmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden Karacabey yerelinde bu tip görevlendirmelerin yapılmasının, birlik ve beraberliğimize leke düşüreceği kanaatindeyim.
Sonuç olarak son söz ve değerlendirme saygıdeğer Karacabey halkınındır”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.