‘Çiftçinin kurtuluşu 14 polarda!’

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bölgenin denge unsuru pancarın 14 polarda süspansiye edilmesinin çiftçinin kurtuluşu olacağına inandığını söyledi.
Karacabey’de pancar sezonunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Erdem, “Bu yıl çiftçiler adına pancar olumlu geçti. Fakat bazı çiftçilerimi poların düşüklüğü üzdü. Bizim devletimizden istediğimiz eski dönemlerdeki gibi pancarın süspansiye edilmesidir. Pancar 14 polara sabitlenmelidir. Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması çiftçimizi, hayvancımızı ve nakliyecimizi şimdiden rahatlattı. Yatılı işçilere iş imkânı sağladı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güney Marmara bölge çiftçileri pancardaki desteklemenin 14 polara sabitlenmesiyle devletin güvenini arkalarında hissetmek istiyor.
Karacabey çiftçisi 900 milyon civarında bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlu. Pancar eğer 14 polardan çizilirse, çiftçi borcunu en kısa sürede ödeyecek. Çünkü pancar alternatif bir üründür. Bu şekilde pancar ekimini de teşvik etmiş oluruz. O zaman güven içinde pancar ekimi yapılır. Polar 14’de sabitlendiği takdirde, şu an ilçemizde 12 bin dekar olan pancar ekim alanının en az 30 bin dekara çıkacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
Çiftçimiz ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, devletin 14 polara elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yükseldiği bu dönemde herkes çiftçinin yanında olmalıdır.
Karacabey çiftçisi ekonomik bunalımda olduğu zaman bundan her kesim etkileniyor. Çünkü pancar bölgenin denge unsurudur. Zaten bölgemizde pancar 11,5 ila 12,5 polar civarında seyrediyor. Çiftçiye 1,5 polarlık destek devlet için ufak ama üretici açısından çok büyük dokunuş olacaktır. Pancarın 14 polarda süspansiyon edilmesi çiftçime çok büyük katkı sağlayacak ve tüm Türkiye borçlarından kurtulacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.