GÜNÜMÜZÜN MANDA VE HİMAYECİLERİ

 

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ”.

Erzurum ve Sivas Kurultay Kararı

………….

Cebin (korkak) idiler; çünkü Milli Teşkilata Mensubiyeti (ilişikliği) daii mehalik (tehlikeler davet edici) görüyorlardı.

Cahil idiler; çünkü yegane (tek) istinatgahı halasın (kurtuluş dayanağı) millet olduğunu ve olacağını takdir edemiyorlardı. Padişaha tekapu ederek (yaltaklanarak), ecanibe (yabancılara) hoş görünerek mülayim ve nazik davranarak büyük gayelerin istihsal olunabileceği(elde edilebileceği) gafletini gösteriyorlardı.

Bundan başka nankör ve hodperest (bencil) idiler; Milli fikir ve Milli Teşkilatın, kısa bir zamanda sağladığı şeref ve varlığı istismar ediyorlardı(küçümsüyorlardı). Vücut bulmuş olan durum ve varlığın sehlülistihsal (kolay elde edilir) olduğunu zan ve vehmetmekle (kuruntuya kapılmakla) çirkin gururlarını tatmin sevdasına düşüyorlardı. Erzurum’da, Sivas’ta söylenmiş ve tespit olunmuş bir unvanı aynen kabul etmek zül (aşağılık) olmaz mıydı? Evet işittik efendiler varmış: Felahı Vatan (Vatan’ın Kurtuluşu) grubu…

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

…………….

“Alman turistler Türkiye’ye gelmesin”(Ana Muhalefet Partisi Başkanı); “Rte Beşar Esad’la eşdeğer”(Ana Muhalefet Partisi Başkanı, Yavru Muhalefet Başkanları);”Trump  kazanacak, Tayyip gidecek”(Muhalefet Partisi Milletvekili);”Bizi Rusya’nın kucağına atmayın”(İyi Parti Milletvekili-Abd’ye çağrısı);”Zarrab davası Akp’ye karşıdır, milli davadır”(Bekir Bozdağ-Akp milletvekili)

……………

Ülkemiz süreç içinde hangi parti iktidarda; hangi partiler muhalefette olursa olsun 40 yıldır liberal-kapitalist-emperyalist saldırı altında. Ne yazık ki siyasi partilerin %99’unun söylemleri aynı. Nato’ya bakış açıları bir, Ab’ye yakınlıkları bir, Abd’ye yaklaşımları bir. Arada bir gündelik kınıyor (muş),karşı (ymış) gibi yapsalar da sistemin partileri. “Atatürk’ü milli müfredattan çıkarın” dediler; hepsi tııss.”Atatürk’ün resimlerini resmi dairelerden indirin” dediler; hepsi tııss… Vatan Savaşı veren Suriye’nin Devlet Başkanı Esad hepsine göre “tu kaka”.Arap baharına hepsi destek verdi; “milyonlarca müslüman öldü, tecavüze uğradı, ülkelerin kaynakları talan edilmesine” Abd ve Nato yol açmasına karşın. Piyon terör örgütü ve temsilcisi hepsinden destek gördü. “Açılım yapanlar-açılımı biz üstleniyoruz diyenler”. “Terör örgütünün destekçisini hapisten çıkartanlar-teröriste ve savunucusuna adalet isteyenler”. “1930’lara hakaret edenler-1930’ların partisi değiliz diyenler”. “Laikliği anayasadan çıkaracağız diyenler-laiklik tehlikede değildir diyenler”. “Fetöyle birlikte yürüyenler-fetöcüleri mağdur ilan edip adalet isteyenler”. “Türk sözcüğünden rahatsız olanlar-andımızı (milliyetçi etiketli) rahatsız olanlarla aynı oyu verip kaldıranlar”. “laiklik dinsizliktir yalanı söyleyip anayasadan çıkarmaya çalışanlar-buna uygun yasa ve yönetmelik çıkaranlara(milliyetçi etiketli) oylarıyla destek verenler”…..

Türkiye’nin gayri milli iktidarı Akp’den tüm muhalefet şikayetçi. Ancak ne yazık ki çareyi Türk halkına güvenerek değil Abd, Ab, Nato’ya şikayet ederek arıyorlar. Ardına düştükleri tek şey Akp’nin  gayrimilli politikalarını uygulamaya talip olmaları. Parti programlarını; çare ararken Abd-Ab-Nato üçgeninde yaptıkları görüşmeleri inceleyiniz. ATAMIZIN mandacı ve himayeci tanımlamasına benzediğini göreceksiniz. Bizlere düşen hem gayri milli Akp hem günümüz mandacı-himayecileri ile savaşmaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.