Sınav’dan Türkiye’de bir ilk!

Türkiye'de yalnızca Sınav Eğitim Kurumları'nın uyguladığı, “Mental Aritmetik Eğitimi” Karacabey Şubesi'nde de start aldı.
Mental Aritmetik konusunda kayıtların başladığını duyuran Sınav Dershanesi Karacabey Şube Müdürü Cem Yılmaz, bu sistemin 4-12 yaş arasındaki çocuklarda, zekâ gelişiminin en yüksek kapasitede çalışmasını sağladığını dile getirdi.
Mental Aritmetik'in Uzak Doğu'da yıllardır okullarda uygulandığı bilgisini veren Yılmaz, “Çocuklarda en üst seviyede aritmetik beceriler kazandıran bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sisteminde kullanılan programla çocukların aritmetik işlem yapma hızlarını geliştirip, hesap makinesi kullanmadan işlemleri saniyeler içinde yapmaları sağlanabilir” dedi.
Rasyonel Mental Aritmetik Programı ile ilgili açıklamalarını sürdüren Yılmaz şunları kaydetti; “Rasyonel Mental Aritmetik programının birinci aşamasında öğrenciler abaküsle aritmetik işlemler yapmasını öğrenirler.
Abaküsün kaldırıldığı ikinci aşamada ise öğrenciler ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını kıpırdatırken, zihinlerindeki abaküs resmini kullanırlar. Bu nedenle işlemler zihinden çok daha hızlı çözülmektedir.
Rasyonel Mental Aritmetik Programının son aşaması ise artık öğrencinin parmaklarını kıpırdatmaya da gerek görmeden işlemleri hızla çözdüğü aşamadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.