Bir koltuktan iki maaş

Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki yeni yapılanma sürecinde atanan Beyin Cerrahı Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu dışında Ankara Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Daire Başkanı Uzm. Dr. Bilgehan Karadayı ile de “Başhekim” sıfatıyla sözleşme imzalandığı iddiaları ortaya çıktı. Böylece Dr. Karadayı'nın bir koltuktan iki maaş alacağı ileri sürüldü.
“Saadet zinciri” olarak adlandırılan konuyla ilgili Uzm. Dr. Bilgehan Karadayı'nın Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Daire Başkanlığı dışında, Karacabey Devlet Hastanesi döner sermayesinden de maaş alacağı belirtildi. Karadayı'ya döner sermayeden yaklaşık 8 bin TL aylık maaş verileceği, vergi ve SGK primleriyle birlikte bu oranının 12 bin TL'yi bulacağı öğrenildi.
Diğer taraftan benzer durumun Gemlik Devlet Hastanesi'nde de yaşanabileceği ileri sürüldü. Söz konusu hastanenin başhekimliğini eski Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Eski'nin yapması dikkat çekti.
Gemlik Devlet Hastanesi'nde Başhekim Dr. Metin Eski dışında, bu makam için sözleşme imzalayan ve başhekim olarak adı geçen bir diğer daire başkanının da Dr. Hüseyin Özbay olduğu belirtildi.
Bursa'nın iki güzide İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu “Saadet Zinciri”nin ne anlama geldiğini sorgulayan vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekliyor.
Bir koltuktan iki maaş alan daire başkanları ile bunlara göz yumanları eleştiren vatandaşlar, “Hiç bir iş yapmadan, kendi maaşları dışında iki ilçe hastanesinin döner sermayesinden maaş almak neyin nesidir? Karacabey ya da Gemlik sahipsiz mi? Sözde başhekim için her ay ödenecek olan 12 bin TL ile hastanelerin acil ihtiyaçları giderilemez mi? Bizlerin ödediği katkı payları nerelere gidiyor?
Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimlerine; 'Hekimler görev yaptıkları yerde ikamet edecek' diye baskı yapılırken, bu ballı maaşlar da ne demek oluyor? Ankara oturarak Karacabey'de başhekimlik mi yapılır? Bu rezalete son verilmesini istiyoruz. AKP yöneticileri uyuyor mu?” şeklinde tepki gösterdi.
Mamografi hayal oldu
Karacabey Devlet Hastanesi'nin eski Başhekimi Yavuz Kaan Bütün'ün gitmeden önce hastane kasasına 200 bin TL bıraktığı öğrenilirken, bu paranın şu an nerede olduğu sorgulandı.
    Konuyla ilgili ise ilginç bir iddia ortaya atıldı. Karacabey Devlet Hastanesi'nde yıllardır sıkıntısı yaşanan Mamografi cihazlarının alınması için 19 Kasım'da yapılması gereken ihalenin iptal edildiği öğrenildi.
Hastane kasasındaki 200 bin TL ile mamografi cihazı alınacakken, bu para ile Belediye'ye olan 160 bin liralık su borcunun ödeneceği kaydedildi. İşin daha da ilginç olanı ise, Belediye'nin de hastaneye 400 bin lira borcu olduğu belirtildi. Böyle olunca da, Belediye'ye neden su parası ödendiği kafalarda soru işareti bıraktı.
AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik'in “Mamografi” konusundaki sözünü anımsatan vatandaşlar, bu konuda ayrıntılı açıklama beklediklerini ve kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.