Sinan’ın çiftliğinde değişen bir şey yok!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (Sinan’ın çiftliğinde) genç öğütme makinesi dur durak bilmiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında başarıyla görev yapan 9 yönetici, aylardır sürdürülen baskılara dayanamayıp geçen hafta içinde istifa etmek durumunda kaldı.
İlke Acar ve Mediha İrdem’den sonra sıra Aytaç Kaya yönetimine geldi.
Altı ayda üç kez gençlik yapılanmasına giden ancak başarılı olamayan CHP’de bu kez Sinan Çiftçi’nin denenmesi isteniyor.
Uzun yıllardan sonra gençlerle ilk kez atağa kalkarak güler yüzünü göstermeye başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (Sinan’ın çiftliğinde) Ayfer Şahin Çiftçi’nin, delegenin yüzde 65’nin katılmadığı şaibeli bir kongrede işbaşına gelmesiyle ortalık karıştı.
Öncelikle parti, “Küçük olsun, benim olsun mantığı” ile yönetilmeye başlandı.
CHP’ye başarıyla hizmet eden eski başkanlardan Murat Tanrıverdi ve Gönül Avil dışlandı. Bunlara, eski yöneticiler, belediye başkanı adayları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda saygın isimler eklendi.
Kendilerinden sonrasını yok sayan bir anlayışla yönetilen Partideki “Sinan sorunu”nun kanayan bir yara olduğu dile getirildi.
İlçe yöneticileri tarafından istifa etmeleri için aylardır sürdürülen baskılar sonunda ayrılmak durumunda kalan gençler şu isimlerden oluştu: Aytaç Kaya, Berk Orhan Yücel, Buse Öğüt, Kamil Kamaş, Melih Kösem, Oğuzhan Çavdarlı, Samet Renk, Tuğba Aka ve Uğur Bayraktar.
Türkiye’nin yaşamsal önem taşıyan bir seçim sürecine girdiği için fazla konuşmak istemediklerini söyleyen Gençlik Kolu Başkanı Aytaç Kaya, istifa nedenleri ile ilgili, ‘Polemikler bizim tarafımızdan tartışma konusu yapılamaz. Seçim dönemimdeyiz ve bu seçim tahmin edilebilenden çok daha fazla önem taşıyor.
Şu kadarını söyleyebilirim: CHP Gençlik Kolları yönetmeliği MADDE 13/a.( İlçe ve il yönetim kurullarının çalışmalarına yardımcı olmak, parti etkinliklerinde ve seçimlerde ilçe ve il yönetimleri ile birlikte çalışmak.) MADDE 13/f.( Bağlı oldukları il veya ilçe örgütü ile eşgüdüm sağlamaktır.) Bu koşulları oluşturamadık ve bu yüzden Karacabey Gençlik Kolları yöneticiliği görevlerimizden istifa ettik. Bu hükümlerin yerine getirilmesini bizler de istiyoruz. Bizler CHP’liyiz. Aynı yönetmelik ile sabittir ki, bizler hala Karacabey Gençlik Kolları üyesiyiz.’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.