Şimdi gözler bugün YSK’ya verilecek listelerde

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 7 Haziran seçimleri sonrasında bir hükümet kurulamaması sebebi ile seçimlerin 1 Kasım’da tekrarlanması kararına varmış ve bunun üzerinde AK Parti’de aday adaylığı süreci başlamıştı. 30 Ağustos’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 3 Eylül’de sona erdi ve 26. dönem milletvekili adaylığı için 3.000 kişiden fazla başvuru olduğu belirtildi.
AK Parti Genel Merkez aracılığıyla bugün Yüksek Seçim Kurulu’na 26. dönem milletvekili aday adayları listesi verilecek. Listelerde Bursa’dan da kimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik Bursa’dan aday adaylık tercihinde bulundu.
Karacabeyli AK Parti Milletvekili Önder Matlı’nın, “Aday değilim” açıklaması üzerine TBMM’nin yeni döneminde Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini temsilen kimin aday gösterileceği merak konusu olmuş durumda. Bu konuda en güçlü aday eski Bakan Faruk Çelik’e yakınlığıyla bilinen eski milletvekili Mustafakemalpaşalı Ali Koyuncu olduğu belirtiliyor.
Karacabey’den de üç isim milletvekili aday adayı başvurusu yaptı. Daha önce iki kez aday adayı olan emekli Kütüphane Müdürü Zeki Demir, yine daha önce aday adayı olan Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler ve diğer engelli isim Sırrı Altın oldu.
Mustafakemalpaşa’dan, Koyuncu’nun yanı sıra, 22. dönem Balıkesir milletvekilliği yapan ve ikameti Mustafakemalpaşa Yalıntaş olan Ali Osman Sali, yine bir dönem AK Parti il yönetiminde yer alan Mustafakemalpaşa doğumlu Dinçer Akyel ve AK Parti eski ilçe yönetim kurulu üyesi Mehmet Kanar da milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında.
Karacabey’den üç, Mustafakemalpaşa’dan ise dört isim AK Parti’den aday adayı olunca, yapılan tüm aday adayı başvurularının içinden bugün kimlerin aday gösterileceği ve iki ilçeyi yeni dönemde parlamentoda iktidar partisinden acaba kimin temsil edeceği merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.