Karacabey’de Mısır Festivali

Karacabey Yenisarıbey Mahallesi’nde Mısır Festivali yapıldı. Tohum sektörünün önde gelen isimlerinden DEKALB, Karacabey’in Yenisarıbey Mahallesi’nde 30 dönümlük bir tarlada tertiplediği Mısır Festivali ile çiftçiler ile kooperatif ve birlik başkanlarını bir araya getirdi. 4 yıldan bu yana Türkiye’nin değişik bölgelerinde gerçekleştirilen organizasyonların bu yıl Güney Marmara’da ilk etabı Karacabey’de yapıldı. Mısır Festivali’ne Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, Tarım Kredi Kooperatifi Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Anıl’ın yanı sıra birlik yöneticileri ve bölge çiftçisi katıldı.
Başkan Ali Özkan, tarımın önemine dikkat çekerek “Günümüzde ülkelerin yarışında artık şehirler öne çıkmıştır. Biz bu yarışta Karacabey markasını parlatmak istiyoruz. Odak şehir anlayışından bölgemiz tohum firmalarının bir üssü olabilir. İklim, toprak yapısı, çiftçimizin kabiliyetleri ile Karacabey’in stratejik coğrafi mevkii bir arada değerlendirildiğinde, Karacabey tohumculuğun merkezi olmaya adaydır. Bizler bunun farkında olarak her zeminde tarımı ön plana çıkarıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından üreticilere bilgi vermek maksadıyla kurulan stantlar gezildi. 30 ziraat mühendisi, ‘Tarımda Yenilikler’, ‘Çift Sıra Ekim’, ‘Alternatif Gübreleme Uygulamaları’, ‘Yeni Tarım Teknolojileri’, ‘Sulama ve İlaçlama Sistemleri’ konularında çiftçileri bilgilendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.