Fatma için verilen sözlere ne oldu?

*07 Haziran seçimlerinden önce Karacabey’e gelerek sorunu en kısa sürede çözeceklerini söyleyen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan hala ses çıkmadı. Kent Konseyi’nin ilgiszliği ise şaşkınlık yarattı.
*5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu bacaklarını yitiren Fatma Özkeklik, yeniden yürümek istiyor ve mikroişlemcili protez için, Milletvekili Önder Matlı’dan destek beklediğini dile getiriyor.
*20 yaşındaki talihsiz kız, ayaklarının üstünde durmayı ve badminton dalında milli bir sporcu olmayı hedeflediğini söylüyor.

Gazi Mahallesinde 5 yaşında geçirdiği trafik kazasında iki bacağını yitiren Fatma Özkeklik’in(20) tekerlekli sandalyeden kurtulabilması için başlatılan yardım kampanyasının yarıda bırakılması üzüntü yarattı.
Evinin önünde geçirdiği trafik kazasında iki bacağını yitiren ve o günden beri tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Fatma Özkeklik’in yeniden yürüyebilmesi için harekete geçen Karacabey Kent Konseyi’nden ses çıkmaması hayal kırıklığı yarattı. Aynı hayal kırıklığı, 07 Haziran’daki seçimlerden önce ilçemize gelen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun “10 günde hallederiz” diye söz vermeleri ve bu güne kadar hiç bir gelişme kaydedilmemesiyle de yaşandı.
Bilindiği gibi Fatma Özkeklik’in kendi ayaklarının üzerinde yürüyebilmesi, “Mikroişlemcili protez” takılmasına bağlı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan bu ameliyatın 80-90 bin TL. civarında olduğu belirtiliyor. Talihsiz gencin yeniden yürümesini sağlayacak mikroişlemcili protez için Ocak ayında harekete geçen Kent Konseyi yardım kampanyası başlatılmıştı. Aradan 9 aya yakın zaman geçmesine karşın yaşanan ilgisizlik nedeniyle Karacabey Ziraat Bankası’ndaki yardım hesabının da kapatıldığı öğrenildi.
Mahmut Çayır’ın başkanlığında yeniden yapılanan Kent Konseyi’nin ilk uygulamasındaki başarısızlığı tartışma konusu olurken,15 yıldır yürüyebilme umuduyla bekleyen talihsiz kız, hayallerinin küçük olduğunu dile getirdi. İki umutla yaşadığını söyleyen talihsiz kız, “Büyük hayaller peşinde değilim. Yürümek ve milli bir sporcu olmak istiyorum. Yeniden yürüyebilmem 80-90 bin TL.’ye bağlı. Ekonomik durumumuz iyi olsa, kimseden yardım istemem. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Bunu içime sindiremiyorum. Oysa yardım yapılsa yürüyebilirim. Badminton’a başladım. Bu sporu yapabilirim. Hatta bu alanda milli bile olabilirim. İddia ediyorum, imkan yaratılsın, milli sporcu olarak Karacabey’i her alanda başarıyla temsil edebilirim. Nefes alan herkesin bir çok hayali var. Benim ise iki isteğimin dışında hayattan fazla beklentim yok. Birinci isteğim yürümek ve tekerlekli sandalyeden kurtulmak. İkinci isteğim ise milli sporcu olmak. Yardım eli olmadığı için hayalimin gerçekleşemeyeceğini düşündüğümde kahroluyorum. Bu durumu sadece yaşayan anlar. Benim, yürümek ve milli bir badminton sporcusu olmaktan başka düşüncem yok. İhtiyaçlarımı kendim gidermek istiyorum. 9 ay önce açılan yardım kampanyası sırasında çok sevinmiştim Ancak büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Tekerlekli sandalyeden kurtulacağım ve özgürce yürüme mutluluğunu yaşayabileceğim rüyalarıma girmişti. Çok sevinmiştim. Bunu istemem çok mudur?. Hayata yeniden tutunmak ve protezli ayaklarımın üstünde durmak istemem fazlamı dır? Badminton sporuna başladım. Milli sporcu olmak istiyorum. Ailemin maddi yetersizliği nedeniyle çaresizim. Beni ayağa kaldıracak olan mikroişlemcili protez alımı için desteğinizi istiyorum. Özellikle Milletvekilimiz Önder Matlı’nın yardımını bekliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.