Şifa veren ellere saygı duyalım!

Sağlık Sen Karacabey İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz Cumartesi günü Çamlık Cafe’de gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda, Karacabey ve ülke genelindeki sağlık sorunları konuşuldu. İlçedeki sağlık alanında büyük sıkıntıların aşıldığını belirten Sağlık Sen’liler, hasta ve hasta yakınları kadar sağlık sektöründe emek veren insanlara da saygı ve hoşgörüyle yaklaşılması gerektiği mesajını verdi.
Sağlık Sen İlçe yöneticilerinin de yer aldığı kahvaltı etkinliğinde konuşan Başkan Fatih Alpaslan, Karacabey’de geçmiş yıllara oranla sağlıktaki sorunların büyük ölçüde azaldığını belirtti.
Alpaslan, “Ancak her gün değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak gerek. Onun için de sağlıktaki sorunlar ve ihtiyaçlar bitmez. Karacabey’in sorunlarını yakından takip ediyoruz. Geçmiş yıllarda çok çalkantılı sıkıntılarla boğuşan ilçemizde sular duruldu. Yeni hastane sonrası ilçeye gelen yatırımlar sayesinde sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü gözlemledik. Umut ediyorum ki, mevcut sorunlar da kısa süre içinde çözüme kavuşacaktır. Sağlık Sen olarak Karacabey’deki sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sürdürülmesi adına takibimizi sürdürüyoruz.” dedi.
Sağlık sektöründe çalışanların sorunlarına da vurgu yapan Alpaslan, “Aslında sağlıkta emek veren insanlar çok kutsal, çok önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyor. Sağlık konusu her şeyden önemlidir. Her işin başı sağlıktır. O nedenle bu sektörde çalışanların hasta ve hasta yakınları kadar saygı ve hoşgörüye hakkı vardır. Biz özellikle devlet bünyesinde hizmet veren sağlık çalışanlarının özel sektörde çalışanlar kadar rahat ve güvenli bir ortamda çalışamadıklarını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan sağlık personellerine karşı daha anlayışlı, daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Örneğin Devlet Hastanesi’ne hasta getiren bir vatandaş, genelde hastaneye tepkili geliyor. Ve ona göre en küçük bir ilgisizlik, 5 dakika fazla beklemesi ya da sağlık çalışanlarından birinin o an çay içmesi veya tuvalete gitmesi vs. gibi durumlarda hemen sert tepkiler veriyor. Bazen de durumu ciddi olan bir hastayı iyileştirmesi yönünde doktorlarımıza tehdit ve baskı yapılıyor. Örneğin son olarak da bir hasta yakını tarafından bir sağlık personelimizin bıçakla rehin alınması ne demek istediğimizi net bir şekilde gözler önüne serdi. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsinler ki, bizlerin elinde sihirli bir değnek yok. Sağlık sektöründe çalışan tüm emekçilerimiz elinden geleni yapmaktadır. Hata yapabilirler ancak bu kesinlikle kasıtlı olamaz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.