‘Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz’

Karacabey Devlet Hastanesi’nde Salı gecesi Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpişirici’nin bir hasta yakını tarafından bıçakla rehin alınmasına Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da büyük tepki gösterdi.
Dün Karacabey Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, ‘Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz’ diyerek, mağdur Onurhan Özpişirici, hastane yönetimi ve sağlık çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek’in de hazır bulunduğu ziyarette hastanede incelemelerde bulunan ve sağlık personelinin sorunlarını dinleyen Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, daha sonra Acil Servis önünde basın açıklaması yaptı.
Rehin olayının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aşkın, şu ifadelere yer verdi: “Önceki gece Onurhan kardeşimiz, alkol etkisi altındaki bir vatandaş tarafından rehin alınmıştır. Sağlık çalışanları, herhangi bir ortalama devlet memurundan iki hatta beş katı daha fazla çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarının asli görevi gelen vatandaşlara yardım etmek iken, bu şekilde kabul edilemez ahlak dışı, suç teşkil eden, şiddet içeren davranışlar görmesi kabul edilemez bir durumdur. Sağlık Bakanımız da, bu ve buna benzer her türlü saldırıların ‘Bize yapılmış demektir’ şeklinde açıklamıştır. Bu tür olayların tekrarlanmaması içinde elimizden geleni yapacağız ve sağlık çalışanlarımıza her türlü desteği vereceğiz. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Sağlık çalışanı arkadaşımıza, hastane yönetimine ve personelimize bir kez daha ‘geçmiş olsun’ diliyoruz.”

One thought on “‘Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz’

  • salih.sert@hotmail.com'
    26 Ocak 2017 tarihinde, saat 08:14
    Permalink

    sağlık için mücadele eden tüm görevlilere yapılanları şiddeti kınıyorum

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.