“Şiddete karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır”

Karacabey’de Salı gecesi sağlık görevlisinin rehin alınma olayına Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanlığı’ndan da tepki geldi. Şube Başkanı Yünkül, “Bugün yaşanan bu şiddeti gerçekleştiren kişinin adli makamlarca serbest bırakıldığı duyduk. Bu bizleri ve sağlık çalışanlarını üzmüş aynı zamanda tedirgin etmiştir.” dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin son örneklerinden biri Karacabey’de yaşandı. Salı gecesi İlçe Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını, gece çocuğu rahatsızlandığı gerekçesiyle Acil Servis’e gelerek, çocuk doktorunun tedaviyi gerçekleştirmesini istedi. Acil Servis görevlilerinin çocuk doktoru bulunmadığını söylemesi üzerine hastaneden ayrılan ancak bir süre sonra bıçakla hastaneye dönen hasta yakını, Acil Tıp Teknisyeni Onurhan Özpirişici’nin boğazına bıçak dayayarak rehin aldı ve “Eğer o doktor buraya gelmezse bunun boğazını keseceğim.” diyerek tehditler savurduğu öğrenilmişti.
Olay sonrası Karacabey Devlet Hastanesi’ne giden Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, olay hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı ve mağdur Onurhan Özpirişici, hastane yönetimi ve diğer sağlık personeline ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gökhan Yünkül, “Bugün yaşanılan bu şiddet olayını öncelikle kınıyor ve herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmamasını teselli olarak kabul ediyoruz. Burada yaşanılan olay, sebep ve sonuçları açısından ciddiyetle ele alınmalıdır. Şiddete karşı caydırıcı tedbirler gerekmektedir. Sağlık tesislerinin güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçirmesini ve sağlık tesislerine kesici, delici ve silahla girilmesinin önüne geçilmesi zorunludur.
Karacabey Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu şiddeti gerçekleştiren kişinin adli makamlarca serbest bırakıldığını öğrendik. Bu bizleri ve sağlık çalışanlarını üzmüş, aynı zamanda da tedirgin etmiştir. Şiddetten beslenen bu kişilerin serbest kalması, benzer vakaların gerçekleşmesini teşvik etmektedir. Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bir yaptırım uygulanması için illa ölmek ya da yaralanmak mı gerekiyor? Bu konuda adli makamları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizler bugün bir kez daha sağlıkta şiddete son verilmesi çağrımızı yineliyoruz. Ve yaşanan bu olayın son bulmasını temenni ederken, vatandaşlarımızı da gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.