“Bölünen değil, Birleşen Türkiye olalım”

Karacabey Vatan Partisi Başkanlık Sistemi hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Başkanlık dayatması ile Milli Seferberlik olmaz; Olağan Üstü Halin uygulandığı dönemde oldu bitti ile Anayasa değiştiriliyor. Her adımın dikkatle planlanması gerekiyorken, Anayasa değişikliği kavga gürültü ve hava uçuşan bardaklar eşliğinde geçirilmeye çalışılmaktadır. İlmek ilmek dokunulması gereken 79 Milyon Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşını ilgilendiren Anayasa maalesef oldu bitti Anayasasına dönüştürülmek istenmektedir.

Vatan Partisi olarak; Cumhurbaşkanlığı ( Başkanlık) sistemi Ülkemizi bölünmeye götürür diyoruz ve uyarıyoruz; gelin vazgeçin diyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin tartışmasıyla ortaya çıkan manzara tam da ABD emperyalizminin, PKK’nın ve Fetö’nün arzuladığı bölünme manzarasıdır. Milli Seferberlikten bahsedilen bu günlerde Ülkemizin çıkışı, Milli Hükümetten geçer. Bu gün Türkiye savaş halindedir. Güçlü Ordu günün ihtiyacıdır, Güçlü Ordu, Güçlü Meclisle olur.

İkinci İstiklal savaşından söz ediyoruz. Milleti birleştiren Devlet Kurumu, Meclistir. Bu gün Meclisi güçlendirme zamanıdır. Meclisi zayıflatarak kurulan hükümet, güçlü olmaz. Türkiye’nin Anayasa geleneğinde ve siyasal hayatında, Güçlü Hükümetin anahtarı hep Güçlü Meclis olmuştur.

İkinci İstiklal Savaşı ve Milli Direnme Ekonomisini inşa koşullarında, Türkiye’nin Milli Birliğe, Milli Seferberliğe, Güçlü Meclise, Güçlü Hükümete, Güçlü Cumhurbaşkanına ve Güçlü Orduya ihtiyacı vardır. Milleti iç çekişmelerin içine itmekten ve Milletin Meclisini etkisiz hale getirmekten başka bir işe yaramayacak olan Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) sisteminden vazgeçilmesini istiyoruz.

Gelin Bir olalım, Birlik olalım; Bölünen değil, Birleşen Türkiye olalım.”

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.