Hastane’de rehine dehşeti

Karacabey Devlet Hastanesi’nde, bir hasta yakını, sağlık görevlisini bıçak zoruyla rehin aldı. İddiaya göre E.D. (35), Acil Servis’te uzman doktor olmadığı gerekçesiyle Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Onurhan Özpişirici’yi bıçakla rehin aldı.
Olay, geçtiğimiz Salı gecesi Saat 00.15 sıralarında hastanenin Acil Servisi’nde meydana geldi. Gündüz çocuğunu doktora getiren E.D. (35), gece de rahatsızlanınca çocuğunu Acil Servis’e getirdi. Burada çocuğuna bakan acil servis doktorlarına, “Çocuk doktorunu çağırın o baksın” dediği iddia edilen E.D., Çocuk Doktoru olmadığı gerekçesiyle hastaneden ayrıldı. Ardından aldığı bıçakla tekrar hastaneye gelen E.D., ATT Onurhan Özpişirici’yi boğazına bıçak dayayıp rehin aldı ve çocuk doktorunun hastaneye gelmesini istedi.
Alkollü olduğu belirtilen E.D., hastane polisinin uzun süren ikna çabaları sonrası bıçakla rehin tuttuğu Onurhan Özpişirici’yi serbest bıraktı. Polis tarafından gözaltına alınan E.D.’nin, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
Sağlık camiasından büyük tepki!
Bu üzücü olay sonrası önceki gün Karacabey Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları, rehin alma saldırısına büyük tepki gösterdi. Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek, İdari İşler Başkanı Muhammed Günaydın, Sağlık Sen Karacabey İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan, Türk Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Selman Paksoy, SES Sağlık Sendikası İlçe Temsilcisi Sarayı Geyik, Bursa Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği, acil servis doktor ve sağlık memurları, hastane önünde toplanarak yaşanan olayı kınadı.
Acil Servis önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Başhekim Op. Dr. Mehmet Petek, bir hasta yakını tarafından bıçakla rehin alınan ATT Onurhan Özpişirici’nin yanında olduklarını söyledi. Op. Dr. Petek, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz Salı gecesi saat 00.15 sıralarında, hastanemiz Acil Servisi’nde sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet içeren bir durumla karşılaştık. Sağlık çalışanlarımız emeklerini ve tüm çabalarını insan sağlığına adamışken, ortaya çıkan bu ve buna benzer şiddet vakaları bizleri çok fazla yıpratmakta ve tüm çalışma isteğimizi derinden etkilemektedir. Bizler insan sağlığı için uğraşan ve bunu severek, isteyerek yapan kişileriz. Salı gecesi ortaya çıkan sağlıkta şiddet, Sayın Sağlık Bakanımızın da söylediği gibi direkt olarak bakanlığımıza ve bakanımıza yapılan şiddettir. Herkes sağlık çalışanlarına sahip çıkmalı ve anlayışlı bir ortamda çalışmamıza olanak vermelidir. Her türlü şiddeti kınıyor ve son olmasını diliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.