Sevik’ten Ergün Koç çalımı

Sevik’ten Ergün Koç çalımı
Karacabey AK Parti tabanının geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da yapılan “Temayül Yoklaması”nın perde arkasında gelişen olaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.
Temayül yoklamasına gitmek için hazırlanan AK Parti yönetimi ve partililer otobüslerin hareketini beklerken AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sevik, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla’yı bir kenara çekerek kime oy vereceklerini, “Kardeşim ne düşünüyorsunuz?” diye sorar. Özatilla’nın “Biz karar almadık siz kimi istiyorsanız bizde sizinle beraber hareket ederiz” demesi üzerine, Sevik, “Biz grup kararı aldık. Erol Onur, Faruk Türe ve Osman Çatak’a oy atacağız” diye telkinde bulunur.
Sevik, daha sonra Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Gülsoy’a yönelir ve “Ergün Koç’a oy yok” der. Bu konuşmaların ardından 3 Ocak’ta yapılan Temayül Yoklaması’nda Erol Onur’a 45, Faruk Türe’ye 8, Osman Çatak’a 6 ve Ergün Koç’a 1 oy çıkar.
Bu gelişme sonrası büyük bir şok yaşayan Ali Koyun’cu 4 Ocak Pazar günü ilçe yönetimiyle 7 saat süren bir toplantı yapar. Ali Koyuncu’yu ilçe binası önünde karşılayan Kadir Sevik, temayülde yaptıklarından çok pişman olduklarını ifade ederek, özürlerini iletir ve toplantıya geçilir. Yedi saat süren toplantıda Koyuncu, ilçe yönetimine sert çıkar ve Ergün Koç’a bir destek ziyareti yapılarak, ilçe teşkilatının emrinde olduğunun bildirilmesini ister.
Bu durumda, Temayül Yoklaması’nın ardında Halit Türkkan’ın olduğu iddiaları dillendirilse de, tecrübesiz ilçe yönetiminin topu başka tarafa atmak istediği böylece ortaya çıkar.
Anlaşılan, AK Parti İlçe Yönetimi, Ergün Koç’la seçim kazanamayacaklarını Temayüldeki son manevrayla il yönetimine anlatmaya çalışmıştır. Ne var ki bu girişim AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun hışmına uğramasıyla pek anlaşılamamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.