Gider: “Basın halkın sesidir!”

Gider: “Basın halkın sesidir!”
Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yaptığı basın açıkla-masında gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin medyaya güç katacağını söyledi.
Gazeteciliğin çağın en dinamik mesleklerinden biri olduğunu, gazetecilerin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görev üstlendiğini kaydeden Gider, ”Şartlar ne olursa olsun görevleri yapmaya çalışan gazeteciler, doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. Bu nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkânları hususu önem arz etmektedir. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe sokulan 212 sayılı yasa ile gazetecilerin bu sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulunmak istenmiştir. Bu yasanın önemini kamuoyuna da mal etmek isteyen gazetecilerimiz, her 10 Ocak’ı “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlamaktadırlar.
Büyük Birlik Partisi olarak halkımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Karacabey olmak üzere basın ve yayın organlarımızın ve tüm çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlarım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.