Koyuncu Otomotiv’e, Koç gibi torpil

Koyuncu Otomotiv’e, Koç gibi torpil
*Karacabey’in göbeğinde, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşleri tarafından Belediye’den ruhsat alınmadan kaçak yapılan galeri inşaatı, çeşitli söylentilere neden oldu. Vatandaşlar, yasaların pervasızca çiğnenmesine ve kaçakçılığın teşvik edilmesine büyük tepki gösterdi. Ancak sonuç değişmedi. Hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığını belirten Belediye Başkanı Ergün Koç ise, “Yasalar neyi gösteriyorsa, onu uygulayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diyor. Ancak Ali Koyuncu ile samimiyeti arttırınca “Kaçak Galeri” 2 yıldır hizmet vermeye (!) devam ediyor.
*Karacabey Atatürk Bulvarı üzerinde, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşleri tarafından iki yıl önce ruhsat alınmadan yapılan kaçak galeriye encümen yıkım kararı verirken, 1 milyar 465 milyon lira da para cezası kesti. Belediye, yıkım kararını Koyuncu’ya tebliğ etti. “Koyuncu, kaçak yaptığı binayı bir ay içinde yıkmazsa, bu görev Belediye tarafından gerçekleştirilecek” dendi. Ancak aradan iki yıl geçti. Hiçbir şey yapılmadı. Karacabey’li vatandaşlar arasında çeşitli spekülasyonlara neden olan kaçak yapı üzerine konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç ise, “Yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılır. Hiç kimse arasında ayrıcalık yaratamayız” dedi. Ancak aradan 2 yıl geçti ve yıkım hala gerçekleşmedi.
Karacabey Tavşanlı Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşlerine ait “Koyuncu Otomotiv”in iki yıl önce ruhsat alınmadan, kaçak yapılmasının yankıları hala sürüyor.
Merkezdeki oto galerileri, şehir dışına çıkarılırken, Atatürk Bulvarı üzerindeki, en son işlek caddede “onarım” ruhsatı ile yeni bir bina yapan AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşleri tarafından yapılan kaçak işyerine, Belediye encümeni yıkım kararı verdi.
Belediye, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddelerine göre kaçak galerinin yapımı sırasında binayı iki kez mühürledi. Mühürlenmeyi ve inşaatın durdurulması gerektiği kararı görmezden gelen Koyuncu Otomotiv, işyerini kısa sürede bitirip hizmete soktu.
Kaçak galerinin çok kötü bir örnek oluşturduğunu dile getiren çarşı esnafı, “Yasalar, kişilere göre ayrıcalık yapılarak mı uygulanıyor” diye tepki gösterdi.
Karacabey halkı, yasalara aykırı olarak yapılan bu yerin, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşlerine ait olmasının ve aradan iki yıl geçmesine karşın, somut bir işlem yapılmamasının kafalarda çeşitli soru işareti uyandırdığını dile getirdi.
Yasalar çiğnenerek, “Ben yaptım oldu” anlayışı ile şehrin göbeğinde, kaçakçılığın teşvik edildiği belirtiliyor. “Onarım yapıyorum” diye, sıfırdan başlayıp, yeni bir bina oluşturmasıyla kaçak olarak yapılan gecekondu arasında bir fark görülmediğini belirten vatandaşlar, “Koyuncu Otomotiv AKP’nin iktidar olmasına ve Ergün Koç’la samimiyetin arttırılmasına mı güveniyor? AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kardeşlerinin yasalara herkesten çok saygılı olması gerekmez mi? Biz yapsaydık, göz yumulur muydu? Nasıl oluyor da, defalarca ceza kesilmesine ve mühürlenmesine karşın, kaçak inşaatın tamamlanmasına kimse ses çıkarmıyor? Kaçak galeriyle ilgili Belediye neden işlem yapmıyor?
Oldu olacak, kaçak galeriye, bakan getirilerek, daire amirlerinin de katılımıyla, resmi bir törenle açılış yapılsın” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.