Şen oynama!

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'in kimler tarafından, neden efsaneleştirildiğini hiç düşündünüz mü? Düşünün bakalım, iki de bir, Aziz Yıldırım'ın istifasını isteyen Ali Şen, Fenerbahçe'yi “Şikeci” diye UEFA'ya servis yapan Galatasaray'ı, Neuchatel Xamax maçında aldığı cezadan kurtarmaktan başka ne yaptı? Bir kez şampiyon olmayla efsane olunuyorsa, Aziz Yıldırım bunu beş kez daha fazla hak etmiş durumda.

Fenerbahçe'nin Ali Şen gibi dostu varsa, dışarıda düşman aramasına gerek yoktur.

Neymiş, “UEFA'dan Fenerbahçe'ye daha büyük cezalar gelebilirmiş.” Neymiş, “Aziz Yıldırım'ın istifası iyi olurmuş.” Kına mı yakacaksın be adam? Sen ne işe yararsın Galatasaray'a çalışmaktan başka?

Ali Şen hiç değişmiyor ve sürekli şov yaparak gündemde kalma stratejisi ile Fenerbahçe üzerinden oynuyor. Ekranda yer alma adına, içini dolduramayacağı büyük laflar ediyor. Gel gör ki, medya bunların hangi sıfatla söylendiğine bakmıyor. Malzeme yaptığı Şen'i kullanarak sürekli Fenerbahçe'ye yükleniyor.

Fenerbahçe'nin on yıldır açıkça önü kesilmek isteniyor ve bu yüzden bilinçli bir şekilde yıpratılıyor.

Ombudsmanlık ayaklarına yatarak sık, sık Aziz Yıldırım'a saldıran Ali Şen'in Fenerbahçe'yi gırtlağa kadar borç içinde bırakıp kaçtığı günler unutulmamalıdır. Trabzonspor ile oynanan kupa maçında ise takımı sahadan çekerek Fener-bahçe'nin tarihini kirlettiği sürekli hatırlanmalıdır.

Ali Şen, dönüp de geriye bir baksın bakalım Fenerbahçe'ye ne vermiştir? Ekonomik düzlüğe mi çıkarmıştır? Avrupa'da kupa mı almıştır? Fenerbahçe'yi iki, üç yıl şampiyon mu yapmıştır? Tesisleşmede çağ mı atlatmıştır da efsane başkan olmuştur? Efsane yakıştırması, Galatasaray medyasının tuzağıdır.

Oysa Ali Şen dönemine bakıldığında enkazdan başka ne görülebilir ki? Kurumsallaşmış kulüp mü? Kurallarıyla işleyen profesyonellik mi? Türkiye'nin önüne geçen başarı mı?

Ali Şen, kendi reklamını yapmaktan başka Fenerbahçe'ye hiçbir şey vermemiştir.

Üstelik alacağını çok fazlasıyla almıştır. Fenerbahçe olmasa Ali Şen'i hiç ekranlarda görebilir misiniz?  

Ali Şen, Fenerbahçe'yi gerçekten seviyorsa gölge etmemesi yeterlidir. Çok biliyorsa, UEFA ve CAS orada. Çok biliyorsa, açsın eski defterleri konuşsun da, şikecileri biz de öğrenelim.

Hiç kimse, “Ben bilirim” dayatmalarıyla hoşgörü sınırlarını zorlamasın.

 Aziz Yıldırım'ın duruşu ve kararlılığı, Fenerbahçe'nin çıkarlarını korumaya yeterlidir.

Denizli'de ve Trabzonspor karşısında kaçan şampiyonluğa sözde ağıt yakarak, kimse Fenerbahçe'yi seviyormuş gibi masum görüntüsü vermesin. Şike aranacaksa, buralardaki kutsal ittifaklara bakılsın.

Kuzu postuyla çakallık yapılmasın.

Fenerbahçe'nin geldiği nokta, son maçlarda kaçan şampiyonluklardan daha önemlidir. Fenerbahçe tüm branşlarda şaha kalkmıştır. Tesisleşmedeki çağdaş yapılaşma, Avrupa'nın birçok kulübünde göremediğimiz güzelliktedir. Örnek oluşturmaktadır.

Fenerbahçe Türk sporunun lokomotifi durumundadır.

Varsın, ara sıra da şampiyonluğu kaçırıversin.

Ali Şen, taraftar sömürüsüyle futbola endeksli konuşma yapmasının dışında, başka şeyler söylenmesi gerektiğini de öğrenmelidir.

Fenerbahçe dünya kulübü olma yolunda çok büyük aşama kaydetmiştir. Bunu da Aziz Yıldırım'la gerçekleştirmiştir.

Fenerbahçe'nin rotası doğrudur. Şampiyon olmasa da istikrarı kovalamalıdır. İstikrarın getireceği şampiyonluklar gün gelecek süreklilik kazanacaktır. Görünen köy kılavuz istemez.

Neymiş efendim; Aziz Yıldırım'ın,  “Ali Şen'in Fenerbahçe sevgisini değerlendirmesi çok komik”miş.

Ali Şen, NTV Spor Radyo'ya aynen böyle oynamış:

“Aziz Yıldırım'ın, benim Fenerbahçe sevgimi değerlendirmesine kuşlar değil, kargalar da güler. Aziz Yıldırım'a üzülüyorum, beni bu kadar kıskandığı için. Denizlispor maçında kaçan şampiyonluktan sonra çok kötüydü. Yanına oturarak yanağını okşadım. Kulağını da çekebilirdim.”

Ali Şen'in ağzından dökülen inciler bunlar.

Sizce, Ali Şen neden bu kadar alındı da, “Aziz Yıldırım'ın kulağını çekebilirdim” sözlerini söyleyebilecek kadar padişah meraklısı oldu?

İnanasım gelmiyor ya, yine de soralım:

Ali Şen, Aziz Yıldırım'ın kulağını, hangi sıfatla, hangi yetkiyle, nasıl çekebilir?

Şampiyon olamamış kulüp başkanlarının kulağı çekilecek diye kural mı var?

Ali Şen'in, kulübüne yarar mı, yoksa zarar mı verdiği konusunda, Fenerbahçe Başkanı değerlendirme yapmayacak da kim yapacak? Futbolcu mu, taraftar mı, siyasetçi mi, polis mi?

Söyler misiniz, Fenerbahçe'nin çıkarlarını günahıyla, sevabıyla 15 yıldır omuzlarında taşıyan Aziz Yıldırım değil de, öncelikle ben mi değerlendireceğim?

Ali Şen kimdir, kendini ne sanıyor?

Ali Şen, hiçbir şey vermediği Fenerbahçe'yi ve O'nun çok da başarılı Başkanı Aziz Yıldırım'ı kullanarak gündemde kalmaya çalışıyor.

Sürekli tribüne oynuyor, bunu hep yapıyor.

Ali Şen, Fenerbahçe'yi seviyor gibi görünüyor, sözde ombudsmanlığa soyunarak kulübe çok büyük zararlar veriyor. Fenerbahçe taraftarlarına 19 yıldır, “Sahadan kaçmanın” utancını yaşattığını unutuyor.

Ali Şen, daha fazla oynamasın. Fenerbahçe tarihinde kirli bir fotoğraf bıraktığını unutmasın.

Bilmem anlatabildim mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.