Şehitlik için ilk adım eğitimcilerden

Eğitim camiası dışında ilgi görmeyen Milli Eğitim’in halka açık gecesinde yürekler şehitler için attı.
Şehitlik için ilk adım eğitimcilerden
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, yapılması düşünülen Şehitlik anıtına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Şiir ve Türkü” gecesi önceki akşam Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde yapıldı.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan geceyi düzenlemelerindeki amaçlarının yapılacak olan şehitlik için yardım kampanyası başlatmak olduklarını belirten Turhan. “Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz şehitliğin yapılması için Kaymakamımızla görüşerek neler yapabileceğimizi tartıştık. Milli Eğitim olarak böyle bir gece düzenleyerek ilçemize yapılacak şehitliğe katkı sağlamayı düşündük.
Ülke için canını verenler bizim evlatlarımız, onların geleceğe taşınması ve yeni nesillere aktarılması da bizlerin görevi. Şehitlik anıtının da kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. Başarımızı büyütmek için sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.
Kaymakam Dursun Balaban’da, genç nesillerin vatan için can vermiş kahramanları tanıması gerektiğini belirtti. “Şehitlerimizin aziz hatırasına ufacık bir katkı yapmak istiyoruz. Sadece şehitlikle onların aziz hatırasına yaşamımızda bir yer açacağız. Eğitim camiasının böyle bir olaya ön ayak olmasına ve Atatürk gençliğine teşekkür ediyorum. Gönlümüz şehit vermek değil ama bu yüce ülke mutlaka şehitler verecektir. Şehitlerimizi kalbimizde taşıdığımız gibi, onlara bu dünyada da bir mekan gerekiyordu. Onu da sizlerle el ele vererek yapacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gecenin şiir bölümün de, Atatürk İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Nurdan Sındıran “Bayrak” adlı şiiri okudu. İlçe Lig Heyeti Sekreteri Şaban Bayraktar ve 14 Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Galip Duman vatan ve millet sevgisinin vurgulandığı şiirler okumasıyla sürdü. Gecenin son şiirini okuyan Milli eğitim şube Müdürü Emin Dingin’in katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Gece solist Sırrı Şimşek’in okuduğu asker ve kahramanlık türküleriyşe sürdü. Şimşek’e bateride Tuncay Karakuş, bağlamada Fatih Mehmet Gökhan ile bas gitarda Orçun Arat eşlik etti.
ŞYKM’deki gecenin sonunda, Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin’in “Kurşun Gözlerinde Son Perde” ve “En Çok Baharda Ağlar İnsan” adlı kitapları kurulan standlarda satışa sunularak “Şehitlik Anıtı’ için başlatılan kampanyanın ilk geliri elde edildi. Dingin, kampanyaya katılanların aldığı kitapları imzalamayı da ihmal etmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.