Türk Telekom grevi sona erdi

Türk Telekom grevi sona erdi
Türk Telekom’da çalışan işçilerin grevi 44’ncü günde mutlu sonla noktalanırken, Karacabey’de de sevinçle karşılandı.
Sendika ve Türk Telekom’un anlaşma sağlamasının ardından Karacabey’deki 18 telekom çalışanı dün sabah iş başı yaptı.
Karacabey’de de genel greve destek veren işçiler, kararı sevinçle karşıladı. 44 gündür devam eden grevin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve taraflar arasında yapılan toplantıdan olumlu sonuç çıkınca sendika üyeleri sevince boğuldu.
Anlaşmanın sağlandığı haberini alan çalışanlar büyük mutluluk yaşarken 45’nci günün sabahında Karacabey’deki 18 telekom çalışanı iş başı yaptı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Haber-İş Sendikası Karacabey Şubesi Başkanı İrfan Çatak, durumun bu aşamaya gelmemesi gerektiğini belirterek, “Haklı mücadelemizin karşılığını aldık. Kapsamla ilgili madde düzeltildi. Çalışma saatleri ve ücret dağılımıyla ilgili meseleler de anlaşma sağlandı. 18 çalışanımız bu sabah Karacabey’de iş başı yaptı. Mutluyuz ve sağduyuyla çalışmaya başladık. Artık geçmişe bakmadan, işimize sahip çıkarak, çalışacağız. Yoğun bir dönem bizi bekliyor. Grev sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandı ancak bu bir süreçti ve geçti artık işimize bakacağız” dedi.
Karacabey PTT Müdürü Yüksel Özer ise, kararın her iki tarafada hayırlı olması temennilerinde bulunarak, “İlçemizdeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bireysel arızalar ve ihtiyaçları en kısa zamanda karşılayacağız. Aile olarak eskisi gibi çalışmalarımız devam edecek. Telekom’un bu ülke için ne kadar önemli olduğu bu grev sürecinde görüldü” diye konuştu.
İşçiler ise kararı sevinçle karşıladıklarını ve işlerine başlayarak kurumlarını başarıya taşıyacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.