Seçimi işsiz gençler ve dar gelirli aileler belirleyecek!

Seçimi işsiz gençler ve dar gelirli aileler belirleyecek!
*Karacabey’deki yerel seçimlerde aday göstermeyeceklerini, düşünce olarak yakın buldukları siyasi oluşuma destek vereceklerini belirten İşçi Partisi İlçe Başkanı Rıfat Narhın, Belediye Başkanlığını gücün işsiz gençler ile dar gelirli ailelerin oylarıyla belirleneceğini söyledi.
*İşçi Partisi İlçe Başkanı Rıfat Narhın ile yerel seçimleri konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar biz sorduk, 15 yıldır siyasetin içinde olan İşçi Partisi İlçe Başkanı olan Rıfat Narhın yanıtladı:
ÇAKIR- Siyaset nedir?
NARHIN-Siyaset öncelikle insanların sorunlarına çözüm üreten, yanlışın karşısında cesaretli, dik duruş sergileyen, doğrunun sonuna kadar savunucusu olan özveri sanatıdır. Siyaset Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini her koşulda sonuna kadar savunmaktır. Ulusal çıkarlarımızı, üniter devlet yapımızı değiştirmek isteyen odaklara ve ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan saldırılara karşı her zamankinden daha fazla destek olmaktır.
ÇAKIR- Ne zamandır siyasetin içindesiniz?
NARHIN-Aktif olarak 15 yıldan beri siyasetin içindeyim.
ÇAKIR-Karacabey’de yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi havayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
NARHIN- Her şeyin birbirine karıştığı, ilkelerin değersizleştiği ortam içinde, aynı anlayışın, kendi arasında yapacağı bir yarış olarak görüyorum.
ÇAKIR- Seçim çalışmalarınız hakkında ne söyleyebilirsiniz?
NARHIN-Partimiz seçimlerde aday göster-meyecek. Düşünce bazında yakın bulduğumuz siyasi oluşuma destek vereceğiz.
ÇAKIR- Şu anki Belediye Başkanı Ergün Koç’un belediyecilik anlayışını nasıl buluyorsunuz? Sizce başarılı oldu mu?
NARHIN- Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç’la farklı siyasi anlayışımız olduğu aşikardır. Sayın Koç’un başarılı olup olmadığına objektif bir gözle bakıyoruz. İlçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Umarız aynı yaklaşımı yeni partisinde de özgürce yapabilir. Belediye hizmetlerinde başarılı olup olmadığı konusunda cevabı 5,5 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde Karacabey halkı verecektir.
ÇAKIR- Karacabey’in öncelikli sorunları nelerdir?
NARHIN- İnsanlar her şeyin en güzeline layıktır. Yönetenlerin de birinci amacı özellikle vatandaşların temiz ve sağlıklı bir mekan içinde yaşamalarını sağlamaktır. Gelişmiş ülkeler öncelikle bölgenin alt yapı çalışmaları olarak nitelendirdiğimiz yol, su, elektrik, kanalizasyon ve yeşil alan hizmetlerini 10-15 yıla cevap verecek şekilde değil, 100 yıl sonrasını düşünerek planlamışlardır. Nüfus artışına paralel olarak kurulacak sanayi tesisleri ve yeni yerleşim alanları ile daha çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmaktır. Bunu yapabilecek finans gücünün nasıl sağlanacağı ise hiç de zor değildir. Türk insanına güvenerek, Büyük Önderin bizlere öğrettiği yoldan giderek, kendi öz kaynaklarımızı kullanmadaki irademize sahip çıkarak ülkemiz ile birlikte ilçemizde bu güzelliklerden nasibini alacaktır. Yeter ki ülkemiz insanına güvenelim.
ÇAKIR-Karacabey  halkının beklentileri ve seçime bakış açılarını nasıl değerlen-diriyorsunuz?
NARHIN- Her geçen gün ekonomik sıkıntıların toplumun bütün kesimlerinin kıskacı içerisinde kıvrandığını kimse inkar edemez. Dolayısıyla iş bulamayan gencimiz, evinin geçimini sağlamakta zorlanan ailelerin Belediye seçimlerinin sonuçları ve seçime bakış açıları çok önem arz etmektedir. İnsanın beyni sistemin yarattığı acıyı en acımasız şekilde yaşıyorsa ve çaresiz bırakıldıysa sorunların çözüme kavuşması yerine daha da derinleşiyorsa soruyorum; Belediye Başkanı kim olacak adı çok mu önemlidir?
ÇAKIR- İşçi Partisi’nin Karacabey’deki yerel seçimlerde rolü nasıl olacak?
NARHIN- İşçi Partisi Karacabey’de yerel seçimlerde aday göstermeyecek. Ancak, bu demek değildir ki, seçim çalışmalarında hiçbir şey yapmayacağız. Partimiz, ülkemiz sorunlarına çözüm olacağına inandığı düşüncelerini, ulusal programları halkımızla paylaşmak için gerekli çalışmaları yapacaktır. Ülkemiz üstünde oynanan emperyalist oyunları, bizleri bölmek isteyen güçlerin gerçek amaçlarını anlatacağız. Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizi korumakla görevlendirdiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan saldırıların iç yüzünü bütün çıplaklığı ile dile getireceğiz.
ÇAKIR- Siyasetten beklentileriniz nelerdir?
NARHIN- Siyasetten beklentisi olan siyasetçi değilim. Partimin bana vereceği görevi en iyi şekilde yapmak ve bunda başarılı olmak temel hedefimdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.