Gönüllerdeki sevgiyi sandığa yansıtacağız!

Gönüllerdeki sevgiyi sandığa yansıtacağız!
*Karacabey’in işsizlikten içme suyuna, güvenlikten çöp sıkıntısına, trafik keşmekeşliğinden, yeşil alan ihtiyacına kadar bir çok sorunu olduğuna dikkat çeken Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cengiz Efe, seçim çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini vurguladı.
*BBP İlçe Başkanı Cengiz Efe ile yerel seçimleri konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar sorduk, BBP İlçe Başkanı Cengiz Efe yanıtladı:
ÇAKIR-Siyaset nedir? 
EFE- Siyaset toplumu ve insanı yönetme bilimidir. Genel ve yerel yönetim ayrımı yapmadan kaygıları,tasaları olan her vatandaşımız siyasetin içindedir. Zor işler, büyük düşünenler tarafından yapılabilir.
ÇAKIR-Ne zamandır siyasetin içindesiniz?
EFE-Yukarıda da söyledim ben tasaları ve ülkemin geleceği adına kaygıları olan milliyetçi, demokrat, muhafazakar biriyim. Ülkem ve ilçem adına hep kaygılandım. Bu nedenledir ki  siyasetin dışında hiç olmadım. Bizim kuşak yitik bir kuşaktı. İstikballeri ve ikballeri kaybolmuş bir kuşak. Onbinlerce gencin eğitiminden ve istikbalinden yoksun kaldığı 12 Eylül fırtınasına tutulmuş bir kuşaktı. Bu dönem küresel emperyalist düzen, Anadolu’nun sağcısını solcusunu yargısız infazlara tabi tutu. Diyalog, tartışma ve istişareler yapılmasına fırsat vermediler. Gençliğin kaba kuvvet yöntemi ile aldatıldığı, kardeşin kardeşe kırdırıldığı dönemlerden geldik. Her yerde bölünmüş mahalleler, okullar, kurtarılmış bölge olarak ilan edilmişti.12 Eylül’le bir günde son buldurulan bu oyundan sonra her şey bitmiş, mahalleleri, okulları, paylaşamayan bu gençler, 1 metre kare hücreleri paylaşmıştır. Islah etme yöntemlerine, işkencelere tabi tutulmuştur. İşte bu kuşak hep kaygılı,hep tasalı olmuş, 12 Eylül’leri sorgulamak durumunda kalmışlardır.
ÇAKIR- Seçimler öncesi siyasi havayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
EFE- Büyük Birlik Partisi olarak hiçbir zaman siyasi düşünenlerle polomiğe girmedik ve girmeyiz. Türkiye genelinde olduğu gibi Karacabey’imizde de seviyeli dürüst siyaset oluşması temennisindeyim. Siyaset, kin ve nefret götürmez.
ÇAKIR- Seçim çalışmalarınız hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
EFE- 09 Kasım 2008 Pazar Günü 7.Olağan Kurultayımız Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Kurultay sonrası mesajlarımız var. Ülkemiz sayısını unuttuğumuz yapay gündemlerle uyutulurken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn. Muhsin Yazıcıoğlu ve akademisyen partililerimizce “Türkiye’nin Geleceği” adı altında Güvenlik Özgürlük Refah  Projesi (G.Ö.R.) çalışması kamuoyuna sunulacak, genel ve yerel yönetimin dikkatlerini çekeceğinden emin olacaksınız.
ÇAKIR-Belirlediğiniz aday yada adaylar var mı?
EFE- Siyaset çok su götüren bilimdir. Tabii ki aday çalışmalarımız var. Bir siyasi parti projesi, kadroları ile meydandadır. Bu bizde var. Sıkıntı çekmiyoruz. Çünkü Mahalli ve Yerel seçimlerde biliyorsunuz “Baraj” sistemi yok. Dolayısıyla bize dayatılan adaletsiz seçim sistemlerinden biri kalkmış olduğu için her yerde seçimlere girip vatandaşlarımıza bizde varız diyeceğiz. Aday arkadaşlarımız milliyetçi, demokrat, muhafazakar bir çizgide hiçbir kirliliğe bulaşmamış kamuoyunda sevilen kardeşlerimizdir. Liyakatlı, partimizi temsil gücü olan arkadaşlardır. Son cümlem dikkatle okunsun istiyorum; Adayda mutlaka partisini temsil kabiliyeti aranmalıdır.
ÇAKIR-Şu anki Belediye Başkanı Ergün Koç’un belediyecilik anlayışını nasıl buluyorsunuz? Sizce başarılı oldu mu?
EFE- Bize göre, Belediye Başkanımız sevecen tavırlı, Karacabey’imize hizmet aşkı ile yandığını söyleyen bir ağabeyimiz. Bürokrat yapısını kullanarak hizmet etmeye çalıştı. Yaptığı her iş için başımızın üstünde yeri vardır. BBP olarak, biz bardağın dolu olan kısmını değil boş kısmını konuşuruz. Sayın Koç’un ilçeye hizmeti olmuştur. Ancak yapmadıkları ile tartışılmalıdır. Bu konuda kararı halk vermelidir.
ÇAKIR-Karacabey’in öncelikli sorunları nelerdir?
EFE- Bize göre ilçenin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Çok acele ev ev tespit yapılıp, işsizlere önce iş olanağı sağlanmalıdır. Başkan, encümen, iş adamları öncülüğünde her eve aş formülü bulunmalıdır. Oto park, çevre düzenleme, içme suyu, çöp ve atıklar, gece kondu tipi yerlerde ikamet eden vatandaşların sorunları giderilmelidir. Vatandaşların rahat ve huzur içinde yaşaması sağlanmalı. Tek tip ekmek satışı sağlanarak, sınıf farlılıkları ortadan kaldırılmalıdır. Halkımızın güvenliği sağlanmalıdır. Teknolojik bütün olanaklar seferber edilmelidir. Halkımız özgür olmalı, Başkan  dahil bütün kurumlarla anında görüşme olanağı sağlanmalıdır. Düşünce özgürlüğü genişlemelidir. Refahı, huzuru, insanca yaşama alanları çoğaltılmalıdır. Düğünde ve cenazesinde belediye hep halkın yanında olmalıdır.
ÇAKIR- Karacabey  halkının beklentileri ve seçime bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
EFE- Karacabey halkı her şeyin en iyisi ve en güzeline sahip olmalıdır diye düşünüyorum. Bölge olarak Güney Marmara küresel ısınmadan en az etkilenen yerdir. Bu nedenle planlı tarım, planlı sanayileşme halkımızı ihya edecektir. Bölgemiz göz dolduruyor. Göç’e açık bir ilçeyiz. Seçimlerde halkımız hep sağ duyulu davranmıştır. En iyi kararı sandıkta vermiştir. Bize düşen sandıktan çıkan karara saygı duymaktır.
ÇAKIR- BBP’nin Karacabey’deki hedefi nedir?
EFE- Biz, “Her zaman ağaca dayanma kurur. Duvara yaslanma yıkılır. Yaslanırsan Hakka ve halka yaslan” düşüncesiyle hareket ederiz. Umut ediyorum ki, gönüllerdeki sevgiyi sandığa yansıtırız. Vatandaşlarımıza kendimizi iyi anlatırsak başarılı oluruz diyorum. Küsmek, darılmak bizde olmaz.
ÇAKIR- Siyasetten beklentileriniz nelerdir?
EFE- Biz hedef peşinde değiliz. Biz sevdalıyız bizden aşıklar çıkar. Biz hep dünyada onurlu, tam bağımsız bir devlet, içerde vatan ve insan sevgisi, temelinde milli ve kültürel bir hassasiyeti olan insanlar arsında ırk, renk, dil ve kültür farklılıklarını üstünlük veya imtiyaz sahibi sayan anlayışları ret eden bir anlayışı hayal etmişizdir. Bizler ülkemizdeki mahalli ve geleneksel farklılıkları, milli hayatımızın zenginliği olarak görüyoruz. Bu inanç ve şuurla tarih boyunca olduğu gibi, tüm toplumsal renklerin hoşgörülü bir tutumla, hürriyet ve barış içerisinde ortak hedeflere seferber edilmesini milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı sayıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.