“24 Haziran’dan sonra ülke şahlanacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa 1.’inci Bölge 6’ıncı sıra Milletvekili Adayı Gülten Kapıcıoğlu önceki gün ilçede bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Aday listelerinin açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına ilk olarak ‘memleketim’ dediği Karacabey’den start verdiğini vurgulayan Kapıcıoğlu’na ziyaretlerde ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Kapıcıoğlu’na Karacabey ziyaretinde Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Adem Coşkun, SKM Yönetimi, belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimi eşlik etti.
Karacabey programında ilk olarak yerel basın ziyaretleriyle başlayan Kapıcıoğlu, daha sonra Devlet Hastanesi’ndeki hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastane ziyareti ardından ilçe esnaflarını gezen Kapıcıoğlu, Karacabeyliler’den güçlü bir destek beklediğini belirtti.
AK Parti Emirsultan Mahallesi Temsilciliği’nde partilileriyle buluşan Kapıcıoğlu, Çatkapı İftar programı kapsamında da Nevin-Sinan Şanal ailesinin konuğu oldu. İftardan sonra Karadenizliler Derneği Lokali’ni ziyaret eden Kapıcıoğlu, yoğun katılımla karşılandı.
24 Haziran seçimlerinin Türkiye için dönüm noktası olduğuna dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Gülten Kapıcıoğlu, Karacabey ziyaretlerinde genel olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Dünyaya sözünü dinletmiş, kültürünü yaymış bir medeniyetin torunlarıyız. Ama ne yazık ki çok uzun bir süredir kurulan sistemin açıklarından ve milletin idaresinin dışındaki yönetim şekillerinden dolayı söz dinleyen bir devlet haline gelmiştik. 16 yıl önce 2002 yılında yapılan seçimlerde iktidara gelen AK Parti sayesinde bugün yine sözünü dinleten bir ülke olma konumundayız. ‘Neden AK Parti?’ diye sorduklarında, nerden başladığımızı ve nereye geldiğimizi bilenler bunun cevabının çok kolay olduğunu bilir. 27 Mayıs 1960’daki ihtilalin yıl dönümündeyiz. Bu ülkenin insanları öyle bir hale gelmişti ki, Başbakan idam edilmişti ve insanlar hiçbir şey yapamadan sadece izlemişti. O Başbakanı oraya getiren halktı. Sandığa gitmek, oy kullanmak demokrasinin ilk adımıdır. Biz oylarımızla bu kişi bizi temsil eder diye düşündüğümüz halde hiç yoktan nedenlerle yargılanmasına ve sonrasında asılmasına seyirci olduk. Ama biz artık aynı Türk Milleti değiliz. Bizim gözümüz açıldı, neyin ne olduğunu, neyle mücadele edeceğimizi iyi biliyoruz. Kimsenin bizimle, aklımızla ve idaremizle oynamaması gerektiğini de biliyoruz.
AK Parti ilk önce bunları yaptı. İcraatlarına hiç geçmiyorum bile. Bize kendimizi hatırlattı. Biz bu 16 yıllık dönemi diriliş ve tekrardan kendimizi hatırlama dönemi olarak adlandırıyoruz. 16 Nisan’daki referandumdan bu ülkenin sırtındaki kamburu atmak için bir halk oylaması yaptık. Orada görünen belki sadece yönetim sisteminin değişimiydi. Ama aslında altında yatan çok büyük nedenler vardı. Üstümüzdeki yıllardır bizi kukla yerine koyan vesayet odaklarını sırtımızdan atmaktı. Biz yıllardır o kamburla yaşıyorduk. O kamburu attık. Çok şükür ki şu anda dimdik ayaktayız. Şimdi önümüzdeki seçimlerden sonrada koşmaya başlayacağız artık. Önümüzdeki dönemimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem manifestosunda hem de seçim beyannamesinde belirttiği gibi şahlanma dönemimizdir. İnşaallah Türkiye olarak şahlanacağız. Bunların hepsi Cumhurbaşkanımızın başarılarıdır. Önümüzdeki süreçte de bu zamana kadar bizim kendimiz vatandaş olarak bu dünya sahnesindeki yerimizle alakalıydı. Biz kendimiz vatandaş olarak bu zamana kadar neler yapıldığını gördük. Bunları da yine kuyruk sıralarını söyleyerek anlatmayacağım. Hepsini zaten biliyoruz. Almanya’ya çalışmaya giden hemşehrilerimiz oralarda gördükleriyle büyülenir gelir bizlere anlatırlardı. Almanya’ya, İngiltere’ye gidenlere oradaki yollar, tüneller nasıl diye sorardık. Anlatırlardı ve bizde masal gibi dinlerdik onları. Şu an bunların hiçbiri bizim için ne masal, ne de hayal. Biz bunların çok daha fazlasını bu dönemde gördük.
146 tane daha projeyi Cumhurbaşkanımız beyannamesinde bizzat anlattı. Bunların çok daha fazlasını göreceğiz. Bir Bolu Tüneli’ni kaç yıl beklediğimizi biliyorsunuz. Yıllarca körfezdeki köprü meselesini hatırlıyorsunuz. Bunları bize yıllarca masal diye anlattılar. AK Parti geldi de köprüyü yaptık da, karşıya köprüyle geçme fırsatı bulduk. Bundan sonra bu zamana kadar yaptıklarımız bundan sonra yaptıklarımızın teminatıdır. Yapacaklarımızla ilgili ben kimsenin şüphesi olduğunu düşünmüyorum. Zaten yapacaksa bunu sadece AK Parti yapacak. İnşaallah önümüzdeki dönemde şahlanacağız, koşacağız. Ama bunu hep beraber yapmamız lazım. Sırtımızdaki kamburu attık. Önümüzdeki süreçte 24 Haziran’da sandık başına gittiğimiz zaman iki pusula gelecek önümüze. Pusulanın bir tanesinde Cumhurbaşkanımızın kim olacağına, diğer pusulamızda da TBMM’ye hangi vekillerin gideceğini oylayacağız. Bu iki pusula çok önemli. Cumhurbaşkanımızı da tek başına orda bırakmamız lazım. Meclisimizi de orada azınlıkta kalmamalı. Çünkü silahı olmayan hiçbir savaşçı, savaş alanında başarılı olamaz. İkisi de bizim için çok değerli. Ben buradaki hemşehrilerimin hassas olduklarını ve geçmişle bugünümüzü kıyasladıklarını biliyorum.”
Gülten Kapıcıoğlu, Karacabey programını ilçedeki cafeler ile Sevgi Yolu’ndaki İlk Oy Hareketi standı ile sonlandırdı.
Her yerde halkın sıcak yaklaşımları ve yoğun teveccühlerinden çok memnun kaldığını dile getiren Kapıcıoğlu, “Karacabey ‘Devam’ diyor. Bugün bunu net bir şekilde gördük. 24 Haziran’da Karacabey halkının hem Cumhurbaşkanımıza hem de AK Parti’ye tam destek vereceğinden kuşkum yok.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.