Sarıbal: “Amaç hizmet değil rant!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yeni hizmete giren Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nin tam olarak tamamlanmadan hizmete girdiğini belirterek, “Binada asansörler çalışmıyor, elektrik, telefon bağlantıları yok. Avukatlar bile saatlerce duruşma salonu arıyor. Amaç hizmet değil de rant olunca sonuç da bu oluyor” dedi.
Bursa Bölge Adliye Mahkeme binası açıldı. 6 Mayıs 2016 tarihinde 83 dönümlük bir alanda temeli atılan bina 2 Eylül tarihinde Bölge Adliye Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi, Ticaret Mahkemesi, İş Mahkemesi, Aile Mahkemesi, İcra Mahkemesi taşındı. Bunlara yakında Uluyol’da 20 İcra Müdürlüğü de eklenecek.
İnşaat sürüyor
Adliye Binası hizmete girdi ancak inşaat bitmedi. Binada bir yandan davalar görülürken bir yandan da eksiklikler giderilmeye çalışılıyor.
Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Her şey göz boyamaya dönük. Daha önce Adli Yıl’da açacağız dedikleri için binayı apar topar açtılar ama inşaatı tamamlanmış değil” dedi.
Adliye binasının içinde ve dışında inşaatın sürdüğünü kaydeden Sarıbal, şunları söyledi: “Elektrik ve telefon bağlantıları kurulmamış. 17 katlı binada asansörlerin kontrolleri bitmediği için teslim edilmemiş. Avukatlar bile duruşma salonlarını 1 saatte zor buluyor. Bir de vatandaşların halini düşünün. Duruşmalar inşaat gürültüleri arasında sürüyor. Hem vatandaş hem personel hem de avukatlar oldukça mağdur durumda.
Amaç hizmet değil de bir an önce göz boyamak olunca, rant olunca sonuç da bu oluyor. İnşaatı bitmemiş binayı açtılar. Bütün mahkemeleri buraya taşıdılar. Adliyede çalışan ve işi olan binlerce insan her gün mağdur ediliyor. Bu mağduriyetin daha ne kadar süreceği ise belli değil.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.