‘Sarı Kelebek’ ağlattı

Karacabey CHP İlçe Yöneticileri, Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile birlikte İkizce Köyü’ndeki kazada yaşamını yitiren 9 yaşındaki talihsiz Uğur Can Bayram’ın organlarını bağışlayan acılı aileyi ziyaret etti. Oğlunun ölümüyle büyük üzüntü yaşayan anne Şefika Şirin, anneanne Safiye Şirin ve dede Mümin Şirin, Milletvekili Kemal Demirel ile CHP İlçe yöneticilerini gözü yaşlı karşıladı.
“Sarı Kelebeğim” dediği oğlunun organlarını bağışlayarak büyük takdir toplayan acılı anne Şefika Şirin’in “Örnek Anne” gösterilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Kemal Demirel de gözyaşlarını tutamadı. Kendisinin de organlarını bağışladığını söyleyen Demirel, bu bilincin toplum içerisinde gelişmesi gerektiğini kaydetti. Organ bağışının artması için yoğun çaba harcadığına dikkat çeken Demirel, “Bağışlanan organlar filizlenen candır. Cana can katmaktır. Bu ziyaretimizin amacı hem kederli ailenin acısını paylaşmak hem de bu örnek davranışlarından dolayı kendilerini kutlamaktır. Ateş düştüğü yeri yakar. Bizler sadece onlara destek olabiliriz. Yavrularının organlarını bağışlayarak anlamlı bir iş yapan bu ailemizin “Örnek Aile”olmasını istiyorum. Çünkü Uğur Can ölmedi, cana can kattı” dedi.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ise, acılı aileye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Karabaş ayrıca, yavrusunun organlarını bağışlayan anne Şefika Şirin’in Karacabey’de “Örnek Anne” olmasını gündeme getireceğini belirtti.
Gözü yaşlı anne Şefika Şirin, ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Kemal Demirel ile CHP İlçe yöneticilerine teşekkür etti. Yavrusu Uğurcan’ın kalbinde yaşadığını vurgulayan anne Şefika Şirin, “O benim sarı kelebeğimdi. Canımdı. Herşeyimdi. Onu yaşatmak için organlarını bağışladım. O ölmedi ve her zaman kalbimde yaşayacak” diyerek duygularını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.