“Sandıklardan İnce çıkacak!”

*CHP’nin iktidar olacağını belirten Çiftçi, Muharrem İnce’nin 80 milyonu kucaklayacağını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Pazar günü yapılacak olan tarihsel önemdeki Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendirdi.
AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da sandığa gömüleceğini iddia eden Çiftçi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı da sert sözlerle eleştirdi.
Özkan’ın, Belediye’yi borç batağına sürüklediğini ileri süren Çiftçi, “Karacabey’de tarih yazacağız. Pazar günü CHP ve Muharrem İnce sandıktan birinci çıkacak. AKP karanlığı son bulacak, Muharrem İnce ile Türkiye yeniden aydınlanacak.” dedi.
AKP’yi ve Ali Özkan’ı eleştiren Çiftçi, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi: “Yoğun bir seçim maratonunu geride bırakmak üzereyiz. Milletvekili adaylarımız, ilçe yönetimimiz, kadın kollarımız ve gençlerimizle ile birlikte yoğun bir çalışma süreci yürüttük. Gece-gündüz demeden, köy-köy, ev-ev, mahalle-mahalle, kahvehane-kahvehane, kapı-kapı gezdik. Derdi olmayan vatandaşımız neredeyse yok. 16 yıldır yapamadıklarını vaat eden bir iktidar var. Ekonomi rezil bir durumda. Dolar 5 liraya yaklaştı, pazarda fiyatlar ateş pahası. Kadınlarımızın tenceresinde et yerine dert kaynıyor. İşadamlarımız yatırım yapmaya korkuyor, herkes geleceğinden endişeli. Esnafımız hiç satış yapamadan kepenk kapatıyor. Gençlerimiz geleceğinden umutsuz. Gençler, okulunu bitirdikten sonra Türkiye’yi terk edip yurtdışına yerleşmek istiyor. Mazot, gübre, yüksek faiz ve girdi maliyetlerinin yüksekliği dışında, AKP’nin ithalat politikası nedeniyle ürününü ucuz fiyata satmak durumunda kalan çiftçimiz perişan halde. Pazar günü yapılacak seçimler bu nedenle ülkemizin geleceği adına çok önemli. Göreceksiniz yandaş anket firmaları yanılacak. Meydanlar,
Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı seçileceğini adeta müjdeliyor. İnce’nin seçilmesiyle; doğum, gebelik, şartlı eğitim, muhtaç asker ailelerine yardım, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı gibi yardımlar her yıl enflasyon oranında yükselecek.
Sınav ücretlerinin tümünü kaldırıyoruz. 24 Kasım’da öğretmenlerimize bir maaş ikramiye vereceğiz. Mülakatlar son bulacak. Çiftçi mazotu 3 liraya alacak. Asgari ücret 2200 lira, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Ramazan ve Kurban Bayramlarında tüm emeklilere birer maaş ekstra asgari ücret ikramiye verilecek. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu bir ayda çözeceğiz. Spor yönetimi özerkleşecek. Çocuk bezindeki yüzde 18 KDV inecek. 100 gün içinde Marmaris’teki yazlık sarayda engelliler tatil yapmaya başlayacak. Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan askeri kurumları hemen açacağız.”
“Karacabey Belediyesi iflas etmiştir”
CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi’nin eleştirilerinden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da nasibini aldı. Özkan’ın Belediyeyi borç batağına ittiğini vurgulayan Çiftçi, “Başkan Ali Özkan, katıldığı her platformda ekonomisi güçlü belediyeden bahsediyor. Ben de kendisine bir çağrıda bulunarak, belediyenin bütçesini ve borcunu açıkla diye soruyorum.
Nisan ayında Meclis’ten 25 milyon lira borçlanma talep etti. AKP’li meclis üyeleri de bu talebe onay verdi.
Bu borçlanma ne için talep edilmiş? İçkili yerlerin şehir dışına çıkarılması, sosyal tesis yapılması, katlı otopark gibi. Gel gör ki, ortada hiç bir somut hizmet yokken yeniden borçlanma talep ediyor.
Şimdi de giderayak 20 milyon liraya yakın yine borçlanma talep ediyor. Yazık değil mi? Karacabey’in gelecekteki 10 yılını ipotek altına almak da neyin nesidir?
Bu zihniyet, Ergün Koç 1 trilyon borç bıraktı diye meydanlarda ve çorba sohbetlerinde bağırıp çağırdı.
Gelinen noktada hiçbir projesi ve hiç bir beceresi olmayan Ali Özkan, aynen AKP hükümeti gibi Karacabey’i de borç batağına sürüklemektedir.
Nisan ayında 25 milyon, şimdi de 20 milyon borçlanma ile Belediyemiz 4,5 yılda 45 milyon borçlandırılıyor ve faizleri ile bu rakam 70 milyonu buluyor.
Eyyy Ali Özkan; Hani ‘İş bilenin kılıç kuşananın’ diye caka satıyordun?
Ali Özkan, Karacabey’i soyup soğana çevirmiştir. Yerel gazetelerde Hürriyet Mahallesi’ndeki tarlaların satış ilanı yapıldı. Bu ve bunun gibi çok sayıda arazi satışa sunuldu. Bunların paraları hangi hizmetlere gitti merak ediyoruz?
Karacabeyli vatandaşlarımız, yanınıza danışman diye aldıklarınızın kaymaklı maaşlarla hızla zenginleşmesini konuşuyor. Yanınızdaki başkan yardımcıları ve danışmanlarınızın birçoğunun trilyonluk olduğu anlatılıyor. Peki, bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Karacabey Belediyesi adeta Ali Baba’nın Çiftliği’ne dönmüş durumdadır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar koruyacağım. Özkan’a ilk uyarı 24 Haziran’da, ‘Osmanlı Tokadı’ da 9 ay sonraki kurulacak sandıkta gelecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.