AK Parti ile güçlü Türkiye, güçlü Karacabey”

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ertem İşcan Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde daha önce olduğu gibi yine destan yazacaklarını iddia etti.
İşcan, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimin önemine dikkat çekerek, bu seçimin 100 yılın seçimi olduğunu söyledi. Bu seçimden de AK Parti olarak zaferle çıkacaklarına inandıklarını ifade eden İşcan, Karacabey’in çoktan devam yönünde kararını verdiğini söyledi.
Erken seçim kararının alınmasından itibaren AK Parti İlçe Teşkilatı olarak yoğun bir tempoda gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten İşcan, halkın AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir destek vereceklerini gözlemlendiklerini dile getirdi.
Karacabey ve ülke genelinde AK Parti olarak yine birinci parti olacaklarını vurgulayan İlçe Başkanı İşcan, Erdoğan’ın da ilk turda seçimi kazanarak yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi.
“Karacabeyli vekillerimizle daha güçlü olacağız”
Yeni dönem Bursa Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından Karacabey adına büyük bir şans yakaladıklarını belirten İşcan, Karacabey’li doktor Mustafa Esgin 2. sıradan, Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Mimar Gülten Kapıcıoğlu’nun da 6. sıradan aday gösterilmesiyle büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Karacabey’in bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken İşcan, “İlçemizin daha çok kalkınması ve daha fazla gelişmesi için Karacabey’li vekil adaylarımıza tam destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Karacabey’den 2 milletvekili çıkaracaklarını iddia eden İşcan güçlü meclis, güçlü hükümetle Cumhurbaşkanının karşısına gitmeleri gerektiğini kaydetti.
Mustafa Esgin ve Gülten Kapıcıoğlu ile birlikte Karacabey’in daha güçlü olacağını vurgulayan Ertem İşcan, “Bu güç sayesinde ilçemizin önü daha fazla açılacak, bir ve beraber olduğumuz sürece getiremeyeceğimiz hizmet kalmayacaktır” ifadesini kullandı.
“2023 yolunda güçlü Türkiye”
Seçim sürecinde halka yönelik en iyi vaatleri yine AK Parti’nin sunduğunu öne süren İşcan şu ifadelere yer verdi; “Vakit Türkiye, Vakit Bursa, Vakit Karacabey Vakti diyerek yola çıktık. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda parlamentoda da güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu milletimizle iyi bağlar kurmaktan geçiyor. Biz milletimizin karşısına hiç elimiz boş çıkmadık. Seçim beyannamemizde eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya kadar 146 büyük projemiz yer alıyor.
Bugün baş döndürücü hızla bir dönüşüm yaşanıyor. Biz dünyadaki eğilimleri, oluşan fırsatları, dikkatle analiz ederek, bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye vaktinin geldiğini düşünüyoruz.
Yeni hükümet sistemiyle 2023 vizyonumuzu daha da güçlendirerek, kadınlarımızın söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz.
Gelişmiş ülkelerin gıpta ile baktığı genç nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz.
Milli gelirden, AR-GE’ye ayırdığımız payı yüzde 2’ye çıkaracağız.
Özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Küçük ve orta boy işletmeler başta olmak üzere, rekabetçi projelerle oluşturacağımız özgün projelerle, küresel ölçekte tanınan, çok sayıda işletmesi olan bir ülke olacağız.
Enflasyonla mücadele konusunda ciddi önlemleri seçimden sonra uygulayacağız. Yeni pazarlar bularak, ürün çeşitliliğine giderek ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracağız.
Tarım sektörümüzü diğer tüm sektörlerle işbirliği içinde; çevreyi koruyan ve kırsalda genç nüfusun artmasına öncelik veren, topyekûn kırsal kalkınmayı sağlayacak bir yaklaşımla ve etkin bir üretim planlaması yaparak yöneteceğiz. Ülkemizi hayvancılıkta kendine yeterli olan, bitkisel üretimde verimliliğini ve rekabet gücünü en üst düzeye çıkaran bir yapıya dönüştüreceğiz.
Tarımsal desteklerimizin sayısını azaltarak daha etkin bir destekleme politikası izleyeceğiz. 2023 yılında Tarımsal Gayrisafi Yurtiçi Hasılamızı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatımızı 40 milyar dolara çıkarmış, bir Türkiye için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde kümülatif olarak 8,5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarını tamamlayacağız ve tarla içi geliştirme hizmetlerini destekleyeceğiz.
2018 yılında çiftçilerimize toplam 14,5 milyar TL destekleme ödemesi yapacağız. Tarımsal destekleri asgari 3 yıllık dönemler için açıklayacağız. Tarım sanayi entegrasyonunu sağlamak için tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği vermeye devam edeceğiz. Genç çiftçilere destekleme ödemelerinde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. 2018 yılında yaklaşık 16.700 genç çiftçinin uygulayacağı projelere 503 milyon TL destek vereceğiz. 81 il ve 250 köyde Birlikte Üretim Modelini hayata geçireceğiz. Sertifikalı tohum üretimini 2 milyon tona çıkaracağız. Sertifikalı tohum kullanımına destek vereceğiz.
Hayvan varlığını artıracağız. Kırmızı et tüketiminde kendine yeterli bir ülke konumuna geleceğiz. Damızlık hayvan desteğini artıracağız. Hayvan sağlığını koruyacak, refahını ve verimi artıracak ahır/ağılların yapımı ve yenilenmesini teşvik etmeye devam edeceğiz. Buzağı kayıp ve ölümlerinin azaltılması için gerekli tedbirleri alacağız.
Ülkemizin hayvan varlığını artırmak amacıyla, Ziraat Bankası kredi olanaklarıyla şartları uygun olan yetiştiricilere 250 bin damızlık gebe düve, 300 başa kadar olmak üzere toplamda 500 bin baş damızlık koyun vereceğiz.
İhtiyaç durumlarında süt piyasasının regülasyonu uygulamasına devam edeceğiz. Üreticinin ve tüketicinin korunması, sürdürülebilirliğin sağlanması ve süt fiyatlarında istikrarın korunmasını sağlayacağız.
Ülkemizin ekonomik sulanabilir arazilerinin tamamını 2023 yılı sonuna kadar sulamaya açacağız. 85 milyon dekar sulanabilir tarım alanlarımızda, modern sulama sistemi oranını, yüzde 25’ten, yüzde 50’ye çıkartacağız.
Önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullar tam gün eğitime geçecek hale gelecektir. Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz.
FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hukukun üstünlüğü ilkesini esas alarak herkesin hakkını daha iyi koruyacağı yöntemler uygulayacağız. Yargı süreçlerini kolaylaştırma ve basitleştirme çalışmalarına devam edeceğiz.
Aile hekimliğini daha da yaygınlaştıracağız.
Sağlıkta milli aşı üretimi, yerli plazma üretimi gibi stratejik öneme haiz projeleri uygulamaya alacağız.
Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkaracağız.
Doğalgaz kullanmayan büyük ilimiz ve ilçemiz kalmayacak. Hedefimiz 2023’te tarımsal ihracatımızı 50 milyar dolara çıkarmaktır.
Otoyol ağımızı 2 katına çıkaracağız. Demiryollarında, hızlı tren hatlarını süratle tamamlayacağız. İstanbul ile birlikte 9 yeni havalimanı açacağız.
İstanbul İzmir otoyolunun tamamını önümüzdeki yılın sonuna kadar hizmete açıyoruz.
Ulaştırma alanında, yerli otomobille ilgili proje hızla ilerliyor. İmzaları attık ve çalışmalar devam ediyor. Yerli otomobilimizi yapacağız.
İstanbul ve Bursa başta olmak üzere, merkezi bölgelerde eski statlar bunları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi yeni yerine 29 Ekim’de taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın tamamında kuracağımız millet bahçesi. Artık orası havalimanı olmaktan çıkacak, orayı tamamen aynen bir Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bu hale dönüştüreceğiz. Ve onların hepsinden çok daha büyük olacak.
Millet kıraathaneleri kuracağız. Buraları tamamen kitaplarla dayalı döşeli kütüphane ve içeride keki, çayı, kahvesi olacak ve burada gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek ve kitabını alıp okuyacak.
Savunma sanayinde başlattığımız projeleri tamamlamakla kalmayacak daha ileri taşıyacağız. Savunma sanayinde muhteşem gelişmeler var. Savaş uçağımızı yapıyoruz. Altay tankımızı yapıyoruz. Karada, havada ve denizde her alanda kendi kendimize yeterli olmanın yanında önemli bir ihracatçı haline gelene kadar savunma sanayi projelerini geliştirmeyi de sürdüreceğiz.
Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda mazlumların sesi olduk olmaya devam edeceğiz. Boşuna one minute, dünya 5’ten büyüktür demedik, bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. AB ile kazan-kazan esasına göre süreci işletmeyi sürdüreceğiz.
Suriye toprakları tüm teröristlerden arındırılana kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz.
Yerli otomobilimizi yapacağız. Hedefimiz önümüzdeki yıl prototipi tamamlamak, 2021 yılında da ticari üretime geçmek.
Yeni havalimanımızın da ulaşımına katkıda bulunacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun önemli bir kısmını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz.
“24 Haziran’dan zaferle ayrılacağız”
16 yıldan bu yana Millet iradesini öne çıkaran ve milletin adamı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı güçlü bir meclis ve güçlü bir hükümet ile destekleyerek Türkiye’nin şahlanışına katkıda bulunmak için sandığa giderek oyumuzu kullanmalıyız. Dört bir yanımız kuşatılmak istenirken hemşerilerimiz, istikrar için, dirliğimiz için, birlik, bereket ve bolluk için sandığa giderek tercihini yapmalıdır.
Milletimiz 24 Haziran’da son kilidin anahtarını da açarak 2023 hedeflerine ulaşmamıza inşallah vesile olacaktır. Son söz, son karar milletimizdedir. İnşallah milletimiz tercihini yine güven ve istikrardan yana kullanarak Türkiye’mizin önünü açacaktır. 24 Haziran’dan şahlanış günümüz olarak zaferle ayrılacağız.
Ülkemize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize, milletimize ve Karacabey’imize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.