SANDIK DEMOKRASİSİNDEN İNCİLER !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Seçim bitti. Amerikan seçimleri kıvamında seçim dönemi geçirdik. Eeeeeyyyy’ler havada uçuştu. ‘Sen var ya seeen” söylemleri tavan yaptı. “O ne verirse beş bizden ” adlı oy satın alma işlemleri tedavüldeydi. “Oyunu bize verdiğini kanıtla, beş yüz senin” ya da “mitinge seve seve ! katılacaksın” ya da “mitinge gelene köfte-ekmek ayriyeteeeeen yüzlük” ya da “diğer illerin desteğiyle katılımı çok gösterme” gibi son derece demokratik (!) vaatlerde cabası…
Kalanları şöyle bir derleyelim, dedik. En hafif deyimiyle “kandırmaca” , “iki yüzlülük” , “bilgisizlik ” , “ihanet” dolu seçim bildirgeleri ve vaatler gördük.
– “Milli Sanayiyi Kuracağız “…Sanayiyi yok ettiniz. Cumhuriyetin kazanımı sanayi tesislerini satıp savdınız. Özel-leş-tirdiniz, peşkeş çektiniz. Dış borcu 600 Milyar dolara çıkardınız. Faizini bile ödeyemiyorsunuz.
O halde gerçekten ” MİLLİ ” sanayiyi Amerika ‘nın buyruklarına emireri olup neden yok ettiniz? Kamu çalışanının ve emeklinin aylıklarını ödeyemeyecek duruma getirdiğiniz bütçe ile Milli Sanayiyi nasıl kuracaksınız?
– Dışarı Bağımlılığı bitireceğiz “…Saman ithal ediyorsunuz. Yarattığınız mafya-tarikat sistemine Halkın birikimlerini peşkeş çektiniz. Abd ve AB buyruğu ekme-biçme buyruğunu yerine getirip TARIMI ve ÇİFTÇİYİ canlı canlı gömdünüz.
Şimdi, Nato ve Abd’ye bağımlılığımız sürecek diyerek pankarttaki vaadi nasıl yerine getireceksiniz? 16 yıldır iktidardasınız neden Vatan Topraklarını, Tarımı, Sanayiyi emperyalizme peşkeş çektiniz?
– Emekliye 1000 Lira (iktidardan) , öğrenciye 500 Lira (muhalefetten ) , her eve 600 Lira (muhalefetten) , esnafa faizsiz kredi (muhalefetten )…
İktidar yarattığı sadaka ekonomisiyle “üretimi kasten” baltaladı. Yıllık 38 Milyar sadaka dağıtırken emeklinin aylığından, işçinin işsizlik fonundan, alın teriyle kazanıp vergi verenlerden kaynak sağladı , yerine koymadı, koyamazdı da zaten. Ya muhalefet? Yıllardır iktidarı “sadaka ekonomisiyle ” suçladı. Şimdi aynı vaatleri sıralıyor. Kaynak ? “Borç alacağız “…Yani ülkeyi “haczettirmeye” hepimiz kararlıyız, diyorsunuz. Yani Akp belasının Borçlanma Ekonomisini sürdüreceğiz, diyorsunuz…
– İktidar yüzlerce şehidin sorumlusu olarak “açılım” adlı emperyalist dayatmanın temsilcisi ve uygulayıcısıydı. Ordumuz Atatürk ‘ün rotasına yeniden girme çabası içindeydi ve hepinizi kurtardı. Kimi havada gezindi, kimi tünele sığındı, kimi kümese sığındı, kimi havalimanında bekledi.
Amma…Hapislere tıkıp tutsak ettiniz, öldürdünüz. Oy alabilmek için “Ohali” birdenbire kaldıracağız diyorsunuz. Yetinmiyor, fetö piyasası oluşturup parayla dışarı salıyorsunuz. Yetinmiyor, fetö ve pkk’ya özgürlük naraları atıyorsunuz. Yetinmiyor, devleti soyanlara, mafyaya af istiyorsunuz. Fetö ve pkk ile mücadele için tek bir söz etmiyor, konuşmuyorsunuz. Şehitlerden de mi utanmıyor sunuz? Yetim ve öksüzlerden de mi utanmıyor sunuz?
– İktidarı ve muhalefeti aynı gün, aynı açıklamayı yaptı. “Dersim büyük acı, araştırılmalı “….”Dersim ve Ermeni olayları için araştırma komisyonları kuracağız, dediler. Hdp, pkk, Amerika, İsrail ve Ermenistan ağzıyla!
Hiçbirinizin o komisyonları kurup ATATÜRK ‘Ü , İNÖNÜ ‘YÜ, FEVZİ ÇAKMAĞI, CELAL BAYAR ‘I , SABİHA GÖKÇEN ‘İ “sanık sandalyesine ” oturtmaya gücünüz yetmez. Hiçbirinizin gücü TÜRK ULUSUNU “soykırımcı” adlandırarak hem de TÜRK TOPRAKLARINDA “sanık sandalyesine ” oturtmaya yetmez. Bu söylemlerinizle Amerika ‘yı, İsrail ‘i, fetöyü, pkkyı sevindirdiniz…Bu büyük Ulus gün gelir bunun bedelini ödetir, ödetecek de…
– Demokrasi Akp için yıllar önce kuranlarının deyimiyle “bir trendi” ve ” onların istasyonuna gelince ” ineceklerdi. Öyle bir trende yok, öyle bir istasyonda hiç olmayacak! Demokrasiyi yerle bir eden ne varsa yaptı, Akp iktidarı. Muhalefet ayaklandı. Yabancı devletlere bile şikayet ettiler, mücadele etmek yerine !
Ayaklanmakta KATRİLYONCA kez haklıydı, hakĺı Muhalefetimiz. Ancak Amerika ‘ya “gel bize demokrasi getir ” ne demek? Muhalefetede yer veren bir iki gazete ve televizyon kanalımız var. Yandaşından geçtim, o gazete ve kanallara göre 5 Cumhurbaşkanı Adayı var ! Terörist Selo’ nun adı var, Perinçek ‘in adı anılmıyor. Tepki gördüler, lütfen koydular. Seçimlere 2 gün kala “demokrasi ” devreye girdi neyse ki röportajda yaptılar !
Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayları Ulusal Kanalın davetine “yanıt bile” vermedi. Ammaaa “yandaşlıktan sicili bozuk ” kanallara gittiler. Yine sicili bozuk kanal ve gazetelerin Genel Yayın Müdürlerine yemek ve kahvaltı verdiler! Ancak “demokrasi gereği olsa gerek ” Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesini çağırmadılar! Hem iktidar hem muhalefet bu iki yayın organına “demokrasi gereği” akreditasyon hakkı tanımıyor!
Haaaa… Seçim bitti. Şimdi ne diyecekler biliyor musunuz o yayın organlarını izleyip okuyanlara… İktidar çok imanlıymış gibi “inançsız “…Muhalefet “bölücü “…
Sevsinler sizin; Sandık Demokrasinizi…!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.