Şampiyon Bakırköyspor

Karacabey Bakırköy Köyler Ligi Futbol Turnuvası’nda şampiyon ev sahibi Bakırköyspor oldu. Yaklaşık 2 ay süren turnuvanın finalinde Durumtayspor’u 2-1 mağlup eden Bakırköyspor’un zafer coşkusu görülmeye değerdi.
Bakırköy Gençlik ve Spor Kulübü’nün köyler arasında dostluk ve dayanışmanın pekişmesi amacıyla 5.sini düzenlediği futbol turnuvasının final karşılaşması nefes kesti. Kıran kırana geçen karşılaşmanın ilk yarısında Durumtayspor Mehmet Öden’in golüyle öne geçti. Ardından Fatih Bulut ile 2 gol yakalayan Bakırköyspor skoru 2-1’e taşıdı. Karşılaşmanın ikinci yarısında skor değişmeyince Bakırköyspor turnuvanın en büyüğü oldu.
Pazar günü oynanan final karşılaşmasına Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, CHP Belediye Başkan Adayı Murat Tanrıverdi, MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erol’un yanı sıra çok sayıda sporsever katıldı.
Final karşılaşmasının ardından yapılan törende kupalar sahiplerine verilirken, turnuvaya katkısı bulunanlar da plaket ile ödüllendirildi.
Karacabey’in yanı sıra Mustafakemalpaşa köylerinin de katıldığı turnuvada 15 takım 3 ayrı grupta mücadele etti. Bakırköy, Durumtay, Çördük, Ormankadı, Kayapa, Güllüce, Yeşilova ve Gönü gruptan çıkmayı başaran takımlar oldu. Çeyrek final karşılaşmalarında ise rakiplerini geçen Bakırköy, Durumtay, Çördük ve Yeşilova yarı finale yükseldi. Yeşilova’yı penaltılarda 6-5 yenen Bakırköy ile Çördük’ü 2-1 geçen Durumtay finale yükseldi. Finalde Bakırköy’e 2-1 yenilen Durumtay ikincilik kupasını kazanırken, üçüncülük kupası ise Çördük’ün oldu.
Bakırköy Futbol Sahası’nda oynanan karşılaşmaları Bursa Genç Futbol Hakemleri Kurul Başkanı Erdinç Derya ve ekibi yönetti. Turnuvada, 450 genç spor yapabilme imkanı bulurken, 38 karşılaşmada fileler 106 kez havalandı. Turnuvanın gol krallığını ise 6’şar golleri bulunan Soner Özkan (Bakırköy) ile Mehmet Öden (Durumtay) paylaştı.
Turnuvanın amacına ulaştığına vurgu yapan Tertip Komitesi Başkanı Ersoy Yalım ile Bakırköy Spor Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, “Bu yıl 5.si gerçekleşen turnuvada öncelikli amacımız köy gençlerimize centilmence spor yaptırmak oldu. Köyler arasındaki dostluk ve dayanışmanın pekişmesini sağlamak amacıyla çıktığımız yolda, Karacabey’in yanı sıra Mustafakemalpaşa takımlarının da turnuvamıza dâhil olmasından mutluluk duyduk. Katılan tüm takımlara bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.Turnuvanın kazananı forma giyen tüm gençlerimiz oldu. Başta muhtarımız Kazım Önen olmak üzere katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz ” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.