Tan’dan ‘Kadın’ Dayanışması!

Özel Karacabey Tan Okulları Özkocaman Kampüsü yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla önceki gün seçilmiş AK Parti Karacabey Belediye Meclis Üyeleri Hamiyet Özenli, Hatice Kılıç ile birlikte Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esra Taştekin Palabıyık’ı ziyaret etti.
Özel Karacabey Tan Okulları Özkocaman Kampüsü Fen ve Anadolu Lisesi Müdiresi Ebru Tekin, Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasemin Ungan, Tarih Öğretmeni Pınar Bulut ve 10. – 11. sınıf öğrencileri gerçekleştirdiği anlamlı ziyarette AK Parti Karacabey Belediye Meclis Üyeleri Hamiyet Özenli ile Hatice Kılıç’a çiçek ve hediye takdim etti.
Özel Karacabey Tan Okulları Özkocaman Kampüsü Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Tekin, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Türkiye’nin dört bir yanında hatırlanırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde bundan 84 yıl önce ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının gururu ile Karacabey Belediye Meclis Üyelerimiz Sayın Hamiyet Özenli, Sayın Hatice Kılıç ve değerli velimiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Esra Taştekin Palabıyık’ı ziyaret ederek günün anlamını paylaştık. Öğrencilerimizle beraber idealler, gelecek ve başarıları hakkında sohbet ettik. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz.” dedi.
Özenli, Kılıç ve Palabıyık da, bu önemli günde Özel Karacabey Tan Okulları Özkocaman Kampüsü yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı anlamlı ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür etti.
AK Parti Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hamiyet Özenli de, “5 Aralık 1934’te seçim kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yapılan değişiklikle, kadınlarımız Mecliste temsil edilme hakkı kazandılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değeri gösteren bu adımı, AK Parti daha da ileri seviyeye taşımıştır. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle, başörtülü kadınlarımızın da Meclis’te temsil edilme hakkını kullanması, üniversitelerde eğitim hakkından yararlanması ve devlet kurumlarında hizmet verebilme imkânı sağlandı. AK Parti’ni yaptığı bu reformlar ile kadınlarımız, gerçek anlamda ekonomik, siyasi ve akademik özgürlüklerine kavuşmuştur.
Seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından 1935’te yapılan ilk seçimlerde Meclis’teki kadın temsil oranı yüzde 4.6’ydı. Bugün bu sayı, yüzde 18’lere kadar çıkmıştır. Ancak, nüfusa baktığımızda bu sayının yeterli olduğunu elbette söyleyemeyiz. Bu nedenle gerek partimizin kademelerinde, gerek Meclis’te temsil noktasında kadınlara verdiğimiz değeri daha ileri noktalara taşıma gayreti içindeyiz. Partimizin Meclis’teki 290 milletvekilinden yüzde 18.8’inin kadın olması bu konudaki hassasiyetimizi gösteriyor.
Sayın Gülten Kapıcıoğlu ve Sayın Hatice Kılıç ile birlikte Karacabey Belediye Meclisi’nde seçilmiş 3 bayan olarak görev yapmaktan her zaman gurur ve onur duyduk. İlçemiz için alınan kararlarda Karacabey Belediye Meclisi’nde kadın meclis üyeleri olarak önemli katkılar sunduğumuza inancımız tamdır. Kadınlar yaşamın her alanında önemli sorumluluklar üstlenebilmekte ve başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. İlçemizde bu sayının giderek artmasını temenni ediyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. yılında tüm kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.