Şahinköy toz duman

Taş ocakları defalarca uyarıldı. Para cezasına çarptırıldı. Kapatıldı. Ancak sulu sistem yerine hala susuz
çalışma yaparak ovayı kirletmeye devam ediyor!… Şahinköylüler, ise “Karacabey bu kadar sahipsiz mi” diye feryat ediyor.
Şahinköy toz duman
Karacabey Şahinköy’deki taş ocakları yasa-masa dinlemiyor ve çevreye zarar vermeye devam ediyor.
Karadağ eteklerinde faaliyet gösteren taş ocakları defalarca uyarılmalarına, kapatılmalarına ve para cezasına çarptırılmalarına karşın yasaları hiçe sayarak susuz sistemle çalışmaya devam ediyor. Taş ocakları su kullanarak çalıştırılması gerekirken bunu es geçmeleri çevredeki meyve bahçeleri ve tarım arazilerindeki ürünün büyük zarar görmesine neden oldu. Nakliye ve taş kırma işlemlerinde yükselen toz Şahinköy ve Kıranlar’ın üzerine çökerek hem insan sağlığını hem de bitki ve hayvanları olumsuz etkiledi. Meyve bahçeleri ve tarlalar çiçeklenme döneminde tozun altında kalarak kavruldu. Köylü meyve bahçelerinde ürün alamaz hale geldi. Çiftlik hayvanları solunum güçlüğü çekerek sık sık hastalanmaları köylüyü canından bezdirdi. Bütün çabalara karşın taş ocaklarının su kullanmayı düşünmediklerini belirten köylüler isyan noktasına geldi.
Çevreye zarar verdiğini iddia ettikleri Taş Ocağı’nın kapatılması için defalarca başvuru yapmalarına karşın seslerini duyuramadıklarını belirten Şahinköylüler, “Şimdi zil takıp oynasınlar. Meyve bahçelerimiz kurudu. Eskiden ağaçlar kilolarca meyve verirken şimdi kısırlaştı. Ağaçlarda ne toplayacak, ne de yiyecek meyve var. Meralardaki hayvan ağıllarını yasaklayanlar taş ocaklarına sözünü geçiremiyor. Al takkeyi ver külahı hesabı sürekli oyalama politikası sabrımızı taşırdı. Geleceğimiz tehdit altında. Kimsenin kılını kıpırdatmamasına pes doğrusu. Sağlık Grup Başkanlığı bu çevre katliamına ilgisiz. Sağlık Grup Başkanlığını defalarca uyarmamıza ve çağırmamıza karşın bir cevap alamadık. Telefon ediyoruz, ya “toplantıda”, yada “yerinde yok” diyorlar. Not bırakıyoruz ne arayan ver ne de soran. Sağlık Grup Başkanlığı taş ocaklarıyla ortak mı çalışıyor? anlayamadık” diye yakındılar.
AK Parti ilçe yöneticilerinin harekete geçmesini isteyen Şahinköylüler “Önlem alınması için olay mı çıkması gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.