Sahillerimizde neler oluyor?

Kurşunlu bölgesi kaçak gemileri yok etme cenneti mi?
 
 
Karacabey Kurşunlu Köyü ile Bandırma’ya bağlı Yenice Köyü arasındaki sahilde kıyıya gizlice çekilerek parçalandığı gözlenen bir gemi kafaları karıştırdı.
            Bu bölgemizdeki sahillerde daha önceleri de görülen gemi parçalama olaylarına yenilerinin eklenmesi kaçakçılık kuşkularını da beraberinde getirdi.
            Büyük bir gizlilik içinde yürütülen gemi parçalama operasyonuna tepki gösteren köylüler, bu işe bir anlam veremediklerini söyledi. Kuşkulu geminin yaklaşık 20 gün önce getirildiğini ifade eden köylüler, “Kurşunlu ile Yenice Köyleri arasındaki ıssız bir koya çekilen bu gemi burada parçalanıyor. Yetkilileri aramamıza karşın henüz ses seda çıkmadı. Kimse gelip de, ‘Burada ne oluyor? Siz ne yapıyorsunuz? Bu gemi nereden geldi? Kim ne getirdi? Neden burada parçalanıyor?’ diye soran olmaması ilginç değil mi?
Bu geminin limanı olmayan bir sahil kıyısına çekilerek parçalanması yasal mı? Bu tür işlerin tersanede yapılması gerekmez mi? Anladığımız kadarıyla burada kaçak bir iş yapılıyor ve aynı zamanda sahil de kirletiliyorken kimsenin sesi çıkmıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
Tedirgin bir bekleyiş içindeki köylüler, sahildeki gizli-kapaklı operasyonla ilgili yakınmalarını dile getirirken, yetkililerden sır perdesinin kaldırılmasını ortamın şeffaflaştırılmasını istedi.
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.