“Sağlık Meslek Lisesi” fiyaskosu!

Gerçekti, hayal oldu:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu yıl Taşlık İlköğretim Okulu’nun 3 sınıfına açılacağı belirtilen Sağlık Meslek Lisesi konusunda, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bir arada olamayacağını ve söz konusu okulun ilçenin mücavir alanın dışında kalmasını gerekçe gösterdiği belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Sağlık Meslek Lisesi’nin açılıp açılamayacağı konusunda belirsizlik yaşandığını söyledi.

Okulun ilçeye kazandırılması için tüm prosedürlerin hazırlandığını dile getiren Dingin, “Her şey bitmişti, ancak belirsizlik var” diye konuştu.

Okulların açılmasına 20 kala olumlu bir gelişme olduğu takdirde ön kayıtla öğrenci alınacağını duyuran Dingin, “Sağlık Meslek Lisesi’nin bu yıl için ilçemizde açılması konusunda bir belirsizlik var. Eğer olumlu bir gelişme olursa, ön kayıtla öğrenci alacağız. 72 kişilik kontenjanımız hazır. Taşlık İlköğretim Okulu’nun 3 sınıfı Sağlık Meslek Lisesi olacak. İlk olarak 2 bölüm açılacak. İlki 24 kişilik Tıbbi Sekreterlik bölümü olacak. Diğer 2 sınıfta ise Acil Tıp Teknisyeni bölümü hizmet verecek. Her şeyimiz hazır. Ancak belirsizliğin ortadan kalması gerekiyor” dedi.

Fen Lisesi’nde “şimdilik” bir sıkıntı yok!

Diğer taraftan Matlı A.Ş. tarafından Esentepe’de ilk olarak Anadolu Öğretmen Lisesi olarak temeli atılan ancak daha sonra protokol değişikliği ile Fen Lisesi’ne dönüştürülen okulla ilgili de bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, bu konuda şimdilik herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

Hayırsever kanalı ile yaptırılan okullarda genelde sorun olmadığına dikkat çeken Dingin, “Bu nedenle çok büyük bir aksilik olmazsa, okul inşaatının bitmesiyle birlikte Fen Lisesi ilçemize kazandırılacaktır” diyerek yüreklere su serpti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.