‘Sağlık için hareket et’

Mustafakemalpaşa’da sağlıklı beslenme ve obezitenin önlenmesi amacıyla ‘Sağlık İçin Hareket Et’ temalı bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı öncülüğünde Etibank Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüşte, öğrenciler tarafından, ‘Sağlık İçin Günde 10 bin Adım’, ‘Dengeli Beslen, Spor Yap’ yazılı farkındalık afişlerleri taşındı. Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğündeki etkinlikte açılan stantlarda, beden kitle endeksleri hesaplanarak hazırlanan broşürler katılımcılarla paylaşıldı. Etibank Yürüyüş Parkuru’ndaki etkinliğin ardından konuşan Kaymakam Mustafa Masatlı, Türkiye’de obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını söylerken, hastalıklara karşı dengeli ve sağlıklı beslenerek, spor yapmanın önemine dikkat çekti.
Öte yandan Obezitenin çağın hastalığı olduğunu belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yaşam alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Başkan Kurtulan, “İnsan her şeyden önce kendisinin doktoru olmalıdır. Bu kapsamda öncelikle beslenme alışkanlıklarımıza dikkat ederek, en az bir spor dalı ile ilgilenmeli ve sağlıklı yaşamı tüm çevremize teşvik etmeliyiz. Bu konuda toplumsal duyarlılık ve bilinç arttıkça, başat obezite olmak üzere diğer hastalıklara karşı da önlem almış oluruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.