Saadet’ten seçim değerlendirmesi

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazılı basın açıklaması yaptı.
Koçak, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle yapılan seçimlerin Ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Türkiye 1 Kasım seçimlerine olağan üstü şartlarda, gitmek zorunda bırakıldı. Halk 7 Haziran Öncesi:”400’ü verin bu iş barış içinde çözülsün” diye tehdit edilirken; 7 Haziran Sonrası: “Halk kaosu seçti “denilerek kaosa davetiye çıkarılmıştı.1 Kasım seçimlerine giderken de ülkenin durumu ana hatları ile şöyleydi;
*İncirliğe Amerikalılar yerleştirilmiş Amerika oradan PYD’ye, PKK’ya yardım ederken yöneticiler ABD’ye değil PYD’ye tehditler yağdırıyordu.
*Devletin sadece son iki ayda 28 milyar(katrilyon) borcu artmıştı.
*2015 bütçesinden 54 milyar faize ayrılmış o da şimdiden yetmez olmuştu.
*Soğandan sarımsağa, angustan limuzine her şey ithal edilir hale gelmiş,
Bulgaristan’da et 15 lira bizde 45 lira olurken Tarım Bakanı 1.sıradan aday olmuştu.
*Yollar yapılırken yolların kenarına bir tane fabrika yapılmadığı gibi yapılanlar özelleştirme adı altında peşkeş çekilmişti
*Kendi ifadeleri ile rüşvetin ve yolsuzluğun olmadığı hiç bir kurum ve kuruluş kalmamıştı.
*150 bin kişilik cezaevlerinde 166 bin kişi yatarken,
*Bankaların %65’i Borsanın %70’i yabancıların eline geçmiş.
*Satılan 4 ürünün 2’si ithal diğer ikisinin de biri yerli gözüken yabancı şirkete aitti.
*Faiz kullanımı ve zinada patlama olmuş vatandaş gırtlağına kadar borca batırılmıştı.
*Bir yanda halkın üçte biri yardımlarla geçinirken, diğer yanda nasıl yiyeceğini şaşırmış sonradan görmeler türemişti.
*Kardeşlik parçalanmış, insanlar ötekileştirilmişti.
*BOP planı gereği bölgedeki akıtılan kana ortak olunmuş.
*İsraftır diye Milletvekili Lojmanları satılırken şimdi saraylarda itibar aranır olmuştu.
*Kur’an ayetleri ile dalga geçilirken Hocalar (istisnalar kaideyi bozmaz) dilsiz olmuş idi.
Yine; yürütülen çözüm süreci sonucu 400’e yakın şehit ve sivil ölümü gerçekleşmiş, piyasalar kilitlenmiş, para ve borsa oyunları ile halk tedirgin edilmiş; çözüm olarakta halkın karşısına sadece AKP’nin tek başına iktidarı konulmuştu.
Dolayısıyla AKP’nin %50 oyu son 4 aydaki çok iyi çalışması veya ortaya projeler ve çözümler koymasından ziyade halkın adeta ”STOCKHOLM SENDROMU” diye bilinen şartlara teslim olmasından başka bir şey değildi.
Nitekim 1 Kasım sonrası AKP’nin tek başına iktidarı belli olunca yine AKP’li bir yetkili ”Artık şehit cenazeleri gelmeyecek” diyerek adeta şehitlerin geliş sebebini açıklamış oluyordu.
Peki, bu ”STOCKHOLM SENDROMU” Nedir?
Uzmanlar Stockholm Sendromunu tarif ederken; İnsanın kendisini zora sokan, üzen koşulları benimsemesi, savunması ve bu koşulları oluşturan nedenleri görmemesi, ezenin yanında yer alması olarak da tanımlıyorlar.
Stockholm Sendromuna sebep olan durumlar
1.Hayati tehlikelilik durumu 2.Dış dünyadan soyutlanmışlık 3.Bulunduğu ortamdan kaçamaz halde olma (ya da kaçamayacağına kanaat getirmişlik durumu )
4.Saldırganın ara sıra arkadaşça ve yakın davranması
Stockholm sendromu’nun tedavisi
1.Güvenliğin Tesis Edilmesi
2.Hatırlama ve Yas
3.Hayatla yeniden bağ kurulması
Demek ki; Merhum Erbakan Hocam’ın yıllar önce ”Bunlar Narkozlanmışlar”
Sözü bu gün gelinen nokta ile Stockholm Sendromu ile kendini gösteriyordu.
Seçimler sırasında başta Muhterem Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak Bey olmak üzere Saadet Partili kardeşlerimiz her türlü olumsuz şartlara karşın ellerinden geleni yapmaya çalışmışlardır. Ama biz adeta tırnaklarımızla kazarken ne yazık ki her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bizim Hoca diye bildiğimiz başka bir zat çıkarılıyor adeta minareye kılıf hazırlanıyordu. Bu zatı muhterem de sanki kafasına silah dayamışlar psikolojisi altında ”AKP’ye değil Davutoğlu’na oy vereceğiz” diyerek, mahalleye Muhtar seçiyormuş gibi zaten gücün yanında yer almak, bir takım dünyevi makam ve servetlere ulaşmak için bahane arayan kısacası yanlışına kılıf arayanlara can simidi oluyordu. Ne diyelim Hayra sebep olan hayrı yapan gibi, şerre sebep olan şerri yapan gibidir. Bu bağlamda her şeye rağmen dimdik, sapasağlam duran Saadet Partili kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.
Alınan neticeler sonrası Milli Görüş’ün temsilcisi olan Saadet Partisi’nin içinde bulunduğu durumu ve temsil ettiği manevi değeri Nurettin Şirin Bey dikkat çeken değerlendirmeler ile şöyle anlatıyordu; ”Saadet Partisi Milli Görüş hareketi olarak değerleri, idealleri temsil ediyor. Burada asıl güç nicelikte değil, niteliktedir. Milli Görüş Hareketi seçimlerle, oy oranlarıyla tanımlanacak bir hareket değildir. Bu bir ruhtur, sayamazsın da, tartamazsın da. Ümmet Şuuru, İslam Birliği ve Siyonizmle Mücadele’yi Erbakan Hocadan öğrendik, hücrelerimize kazıdık; hep bu şiarlar ve ideallerle kalacağız. Değerler ve idealler sayılarla anlam ifade etseydi, tarih boyu hiç Peygamberlerle birlikte olmaz, onların yolunu sürdürmezdik. Refah Partisi kapatıldığında “tarihte küçük bir nokta” demişti Erbakan Hoca. Biz noktalara takılıp kalacak değiliz. Biz Milli Görüş hareketinde Ümmetin kalbini, Kudüs’ün yüzünü görüyoruz. Ümmet ve Kudüs var oldukça bu duruş da hep var olacaktır. Rahmani bir davayı omuzlayanlar “araz” olana değil “cevher” olana bakarlar. Zindanda da olsa Melik de olsa Yusuf Yusuf’tur..” Siyonist işgalciler Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal ettiklerinde “şimdi kazandık” dediklerinde 1969’da onlara cevap Anadolu’dan gelmişti. Siyonistler “Büyük İsrail’e az kaldı” dediklerinde 1980’de cevap Konya’dan gelmişti. Milli Görüş siyonizmin üzerine butlan mührünü basmaktır Milli Görüş, bu gasıp siyonist yapının köklerini bütünüyle söküp atacak bir davayı omuzlamak ve bayrağı Kudüs’ün kalbine dikmektir. İnişler çıkışlar hep arazdır. Her gün yeni bir başlangıç günüdür. Milli Görüş seçimlerin mağlubu değil, kurbanıdır.”
“Bu vesile ile 1 Kasım seçim sonuçlarının tekrar hayırlar getirmesini niyaz ediyor, Saadet Partisi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.