Rüzgar enerjisi rahatlatacak!

Karacabey Belediyesi, elektrik maliyetlerini aza indiriyor:
Karacabey Belediyesi, rüzgar enerjisiyle elektrik üreterek, maliyetleri düşürecek. Bu yönde çalışmalarına başlayan Karacabey Belediyesi, Ege Üniversitesi Güneş Enerji Enstitüsü yetkilileriyle birlikte dün görüşmelere hız verdi.
            Rüzgar enerjisinin elektrik maliyetini azaltması ve ucuz olması yanında, hava kirliliğine yol açmaması, enerji güvenliğine katkıda bulunması, yakıt ithalini azaltması, istihdama ve yerel kalkınmaya katkı sağlaması gibi birçok avantajı nedeniyle tercih edildiği bildirildi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç ile Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Rüzgar ve Yenilenebilir Hibrit Enerji Sistemleri AR-GE Grubu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Numan Çetin ve yetkilileri konuk etti.
            Konuyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret sonrası, rüzgar enerjisinin kurulmasının planlandığı Çamlık Mevkii ile Atatürk Kültür Parkı’nda incelemelerde bulunuldu.
            Proje ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından en geç 5 ay içinde sistemin işlemeye başlayacağı belirtilirken, Karacabey Belediyesi’nin ilk etapta elektrik faturalarının yarısını daha sonra da tamamını rüzgardan elde ettiği enerjiyle ödeyeceği bildirildi.
            Güneş enerjisi başta olmak üzere, diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi, fotokimyasal teknolojiler, biyokütle enerjisi konularında araştırma ve uygulamalarda bulunduklarını belirten Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Rüzgar ve Yenilenebilir Hibrit Enerji Sistemleri AR-GE Grubu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Numan Çetin, bu şekilde sanayide enerji tasarrufu, yakma sistemleri, enerji verimliliği, güneş mimarisi ile ilgili çalışmaları da yaptıklarını dile getirdi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç ise, Karacabey’in etkin rüzgar gücünden yararlanmak istediklerini ve bu sayede elektrik üreterek maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.