Romanlardan görkemli açılış

Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılış programında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Roman Mehter Takımı’nın ilçe girişinden Saadet Mahallesi’ne kadar yürüyerek gerçekleştirdiği gösterileri beğeniyle izlendi.
Aynı gün Saadet ve Hamidiye Mahalleleri’nce geleneksel olarak düzenlenen Aşure etkinliği de gerçekleşti. Dernek açılışı ve aşure programına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Kocaeli Romanlar Tasavvuf İlmini Öğrenme ve Hizmet Gönüllüleri Derneği ve aynı zamanda Kocaeli Roman Kardeşliği Birliği Platformu Başkanı Hasan Şirin, İstanbul Roman Müzisyenler ve Sanatçılar Yetiştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahsin Kurt, Güney Marmara Roman Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, İzmir Roman Federasyonları Derneği Başkanı Abdullah Cıztır, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Erkan Bağlamacı başkanlığında, ‘Önce Eğitim’ sloganıyla yola çıkan Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği’nin organizasyonu katılımcılardan tam not aldı.
Bazı tabuları yıkmak istediklerini belirten Başkan Bağlamacı, “Romanların da sosyal yaşamda hak ettiğini almasını istiyoruz. İçimizde çok başarılı, akıllı ve zeki insanlar var. Ancak yol göstermek gerek. Devletimiz elinden geleni yapıyor, bizlerin de artık bir şeyler yapması gerekiyor. Hedefimiz farkındalık yaratmak. Her şey eğitimle ve örnek olmakla başlar. Biz ne yaparsak çocuklarımız da onu yapar. Bizlerin içinden de bir öğretmen, polis, savcı, kaymakam ya da vali neden çıkmasın” açıklamasında bulundu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, belediye olarak her zaman roman vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Yeni kurulan Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği’ne de her koşulda destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Özkan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.