Romanlar için “Tarım” açılımı

 

Türkiye’de ilk kez uygulanan proje Mustafakemalpaşa’da gerçekleşiyor:

Türkiye'de ilk kez Roman vatandaşlara yönelik uygulanan tarım projesi Bursa'da start aldı. Roman vatandaşların gelir seviyesini ve hayat standartlarını yükseltmeyi hedefleyen proje kapsamında Bursa'da yaşayan Romanlara 5'er dönüm arazi tahsis edildi.

İlerleyen dönemde Türkiye genelinde uygulanması planlanan projede pilot bölge olarak seçilen Mustafakemalpaşa Dere ve Yeni Dere mahallelerinde yaşayan yaklaşık 100 Roman aile, kendilerine tahsis edilen araziye domates ekti. Her gün tarlaya gidip ürünlerini sulayan aileler projeden çok memnun olduklarını belirtti.

Dere ve Yeni Dere mahallesi Muhtarı Yetiş Kargılı, başlatılan bu kalkınma projesinin Roman vatandaşların gelir seviyelerini yükselteceğini belirterek, “Bu proje sayesinde ektiğimiz mahsulü satarak önemli bir gelir elde edeceğiz. Devletimizin Roman açılımı ile başlayan ve bizlere yönelik devam eden bu çalışmalardan oldukça memnunuz. Başta sayın Kaymakamımız Kazım Karabulut ve belediye başkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.