‘RC Model Araç Yarışları’nda büyük final

Bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Karacabey RC Model Araç Yarışları’ Öğretmenler Parkı içerisinde oluşturulan alanda ülkenin dört bir yanından aileleri ile birlikte gelerek kamp kuran 300 hobi tutkunu ile gerçekleştirildi.
Off-road ve on-road araçların yanı sıra crawler, drift ve model uçakların gösterileri ile adeta nefeslerin tutulduğu etkinlik 7’den 70’e birçok insanın heyecanına tanıklık etti. Özellikle pazar günü ödüllü yarışların yer aldığı turnuvada benzin ve elektrikle çalışan araçların birbirileri ile mücadelesi, izleyenlere büyük keyif yaşattı. Bunun yanında gerçeğini aratmayan uçak ve helikopter gösterileri usta pilotların kontrolünde doyumsuz anlara sahne oldu.
İlçemizi yeni bir kulvarda öne çıkardık
Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 3 gün boyunca 300 hobi tutkununu ağırladıklarını söyledi.
Özkan, etkinliğe Urfa, Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Türkiye’nin dört bir yanından hobi tutkununun geldiğini belirterek, “Hem bölge esnafımıza hareketlilik hem de Öğretmenler Parkı’na ayrı bir işlev kazandırdık. Ayrıca, ilçemizi yeni bir kulvarda öne çıkardık. Öyle ki; Türkiye’de tüm kategorilerin bir arada olduğu başka bir saha yok. Gelen tüm yarışmacılar bu yorumda bulunarak bizlere teşekkür ettiler. Ben dört bir yandan ilçemize bu güzel etkinlik için gelen katılımcılara iyi ki geldiniz diyorum” dedi.
Özkan, etkinliğin duyulması ile birlikte çeşitli yerlerden telefonlar aldığını ve olumlu yorumlarda bulunulduğunu ifade ederek, ilgi ve alakanın ilerleyen yıllarda çok daha fazla olacağını da öngördüğünü sözlerine ekledi.
Yarışmacılardan teşekkür
Etkinlikte yer alan yarışmacılar da, Türkiye’de uzun zamandır desteksiz ve imkansızlıklarla dolu süreçlerden geçtiklerini kaydettiler. Yarışmacılar, “İnsanlar model araçlarını uçurabilecek veya yarıştırabilecek alanlar bulamıyordu. Biz büyükşehirlerden bile bu imkanı bulamazken ilçe belediyesi Türkiye’deki bütün hobi tutkunlarına kapılarını açtı ve bizleri bir araya getirdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dediler.
Akrobasi gösterileri yürekleri ağıza getirdi
3 gün süren etkinliklerde düzenlenen yarışmalarda 1/8 Buggy, 1/5 Benzinli Offroad ve 1/5 Onroad kategorilerinde dereceye girenler kupayla ödüllendirilirken, Drift ve Crawler’de ise zorlu etaplar ve araçların modifiyeleri derecelendirmede etkili oldu.
Etkinlikte RC model helikopteri ile nefes kesen bir gösteriye imza atan Pilot Oğuz Okkalı, izleyenlerden büyük alkış toplarken,Karacabey Belediyesi tarafından plaketle onurlandırıldı. Bunun yanında Süleyman Ergende uçakla yaptığı akrobasi gösterileriyle yürekleri ağıza getirdi.
RC tutkunları etkinlik sonunda yaptıkları açıklamada, Karacabey’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, bölgenin kendileri için bir merkez olarak kabul gördüğünü ifade ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.