“Ramazan Birlikte Güzel”

Karacabey İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman, Ramazan ayında yapılacak yardımları kamuoyuyla paylaştı. Kahraman yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; İHH İnsani Yardım Vakfı bu Ramazan da , “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla 120 ülke ve bölge de Ramazan boyunca 3 milyon kişiye hayır severlerin yardımlarını ulaştıracak.
Her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımı yapan, bağışçılarının zekat, fitre ve sadakalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH bu yılda 5 kıta da ümmet coğrafyasında 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. İHH ekipleri ulaştıkları bölgelerdeki yardıma muhtaç insanların kapısının çalacak. Ramazan bereketini uzak bölgelere taşıyacak.
Yardımlar gıda, temizlik maddesi, elbise, çocuklar için çikolata, şeker ve bayramlık olarak dağıtılacak. Suriye, Yemen, Gazze, Bangladeş, ırak, Doğu Türkistan, Arakan gibi kriz bölgelerine ağırlık verilecek.
İHH bu Ramazan ayında 120 ülke ve bölge ile Türkiye’nin 81 ilinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 150 bin kişi hayır severlerin fitre ve fidye bağışlarından yararlanacak. İHH’ya emanet zekatlar yine yıl boyu olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
2019 yılında belirlenen Fitre bedeli 23 TL’dir.
Yine kumanya paketlerinin fiyatları 120 TL olarak belirlendi. Bu Ramazan yurt içi ve yurtdışında toplam 250 bin adet kumanya paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
Bağışçılarımız yine yurtiçi ve yurtdışında kuracağımız iftar sofralarında, 15 TL bağışlayarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek.
Yetim çocuklar heyecanla bayramı bekliyor. Yine bu bayramda 43 ülkede 67 bin 920 çocuğa bayramlık kıyafet yardımı ulaştıracağız. Bağışçılarımız 150 TL bağışlayarak bir çocuğun bayramlık sevincine ortak olabilirler.
Geçen yıl Ramazan ayında neler oldu ?
2018 Ramazanında İHH, 5 kıta da 775 bin kilometre yol katederek, 95 ülke ve bölge de 366 şehre ulaştı. İ HH hayırseverlerin destek ve bağışlarıyla
*300 bin kumanya paketi dağıttı. 2 milyon kişi bu kumanyalardan faydalandı.
*Yüz binlerce kişiye iftar yemeği verildi.
*100 bin ihtiyaç sahibine zekat ve fitreler ulaştırıldı.
*30 bin Ramazan çocuk paketi dağıtıldı.
*85 bin yetime bayramlık kıyafet hediye edildi.
İyilik hareketine destek olmak için
Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı iyilik hareketimize katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz. İHH Karacabey Temsilciliği olarak Ramazan boyunca her gün derneğimiz açıktır.
İHH Karacabey Temsilciliği telefon numaramız: 0224 677 00 09
Banka hesap no: Ziraat Bankası Karacabey Şubesi / IBAN : TR70 0001 0000 6265 6297 2850 10”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.