ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİ CESARETLENDİRİLMESİN!

Karacabeyli kadınlı erkekli binlerce vatandaş çocuk tecavüzcülerini protesto etti. Her gün biraz daha artan çocuk tecavüzcülerine dur denmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, tepkilerini cadde ve sokaklarda yürüyüş yaparak dillendirdi.
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine Cumhuriyet Alanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde taşıdıkları; ‘Çocuk istismarına hayır’, ‘Çocuk bedenime dokunma’, ‘Çocuğun çıkaramadığı ses olmalıyız’, ‘İlkem, küçükleri korumaktır’, ‘Tecavüz asla meşrulaştırılamaz’, ‘Bu rezalet ne zaman bitecek?’, ‘Çocuk susar, sen neden susuyorsun?’, ‘İstismara göz yumma!’ pankartlarıyla yürürken, halktan da büyük alkış aldılar.
Çocuk tecavüzcülerini protesto yürüyüşüne, CHP ve İYİ Parti İlçe Örgütü dışındaki siyasi parti yöneticilerinden katılım olmaması eleştirildi.
Çocukları ile birlikte eyleme katılan binlerce duyarlı vatandaş, polis kontrolünde yarım saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Alanı’ndan start alan yürüyüş, Orman İşletmesi önünden dönülerek, Sevgi Yolu’ndan başlangıç noktasına ulaşılarak noktalandı.
Anlamlı yürüyüşü organize eden bayanların sözcüsü Hülya Özcan, çocuk tecavüzleri ve şiddetle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özcan konuşmasında; “Çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız! Son 10 yılda çocuk tecavüzlerinin yüzde 700 arttığı görülüyor. Adliyelerde her 4 tecavüz davasından birinin çocukla ilgili olduğuna tanık oluyoruz. Son 3 yılda 13 bin çocuğumuz tecavüze uğradı. Türkiye, çocuk tecavüzlerinde dünya üçüncüsü oldu. Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen çocuk haklarına dair sözleşme, Türkiye tarafından 14 Ekim 1990’da imzalandı ve 27 Ocak 1995’te de yürürlüğe girdi. Bu sözleşme, 18 yaşından küçük her bireyi şiddet ve istismarda koruyacak yasal ve toplumsal önlemleri almakla yükümlü.
Peki ülkemizin karnesi ne durumda?

  • 9 yaşındaki Mert 4 yıl önce Kars’ta kaçırılıp tecavüze uğrayıp öldürüldü.
  • 2014 yılında 6 yaşındaki Gizem, Adana’nın sokaklarından alınarak kan dondurucu acı olay yaşandı.
  • 2016’da Manisa’da 4 yaşındaki Irmak, aynı yıl 3 yaşındaki Arda ve Arda’nın acı hikayesi, daha da vahim annesinin buna göz yumması ile gerçekleşti.
    -4 yaşındaki Leyla’mız Ağrı’da, 8 yaşındaki Eylül’ümüz Ankara’da öldürüldü.
    -İstanbul Küçükçekmece’deki 5 yaşındaki çocuğumuzu hatırlayın.
    Bunlar haklarını koruyamadığımız çocuklarımızdan sadece birkaçı! Tecavüze uğrayan ve öldürülen kadınlarımız var; Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Şule Çet ve daha niceleri.
    Kanunlarımızın yeterince koruyamadığı çocuklarımız ve kadınlarımız sürekli hedefler halindedir.
    Yeter artık. Çocuklarımıza ve kadınlarımıza uzanan kirli ellere göz yumulmasın” dedi.
    Hülya Özcan, yürüyüşe katılan ve kendilerine destek veren duyarlı Karacabeylilere teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.