Projelerde son durum nedir?

CHP Milletvekili Tayan’dan Bakan Eroğlu’na baraj, gölet ve sulama konularında soru önergesi:
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Karacabey’in de içinde bulunduğu 5 ilçeye yapılması düşünülen ancak belirsizliğini koruyan baraj, gölet ve sulama projelerinin son durumuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soru önergesi verdi.
            Son yıllarda yanlış tarım ve ekonomi politikaları uygulandığını belirten Turhan Tayan, bu nedenle üreticinin zor günler yaşadığını söyledi.
            Mazot, elektrik, gübre, tohum ve ilaç fiyatları gibi girdilerin her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Tayan, “Bu yüksek girdiler nedeniyle gelirler düşmektedir. Üretici borç içinde kıvranmakta, toprağını bankalara ve emlakçılara kaptırmaktadır. Bursa’da Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Yenişehir, İznik ve İnegöl ilçelerindeki verimli toprakların sahipleri, borç-alacak ilişkisinden dolayı değişmiştir.
            Tüm bunlar karşısında üretici için sulama çok önemlidir. Bu nedenle 2002 yılından önce planlanmış, ihalesi yapılmış ya da inşaatı başlamış baraj, gölet ve sulama projelerinin son durumları nedir? Proje, ihale ve inşaat ödenek dökümleri nelerdir? 2012 bütçesine ne ölçüde taşınacaktır? Karacabey Gölecik Barajı, Mustafakemalpaşa Çınarcık Barajı, Mustafakemalpaşa Devecikonağı Barajı, Mustafakemalpaşa Kızkayası Barajı, Büyükorhan Durhasan Göleti, İnegöl Babasultan Baraj Sulaması, Yenişehir Boğazköy Barajı ile İznik Gölü Güney Sulaması projelerinin son durumları nedir?” şeklindeki soruların cevaplanmasını istedi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.