Politika kazanı kaynıyor

            Dün bu köşede yer alan, “Rant söylentileri gündeme bomba gibi düştü. Muhalefet çatırdıyor” başlıklı yazımıza DP yöneticilerinden yanıt geldi.
            Savunma haklarının kullanılmasına duyduğumuz saygı nedeniyle DP yöneticilerinin yazılı olarak gönderdikleri yanıtı hiçbir dokunma yapmadan aşağıda aynen yayımlıyoruz:

 

 

“Karacabey’in çıkarları her şeyin üzerindedir!

            Su zammı sanki DP’nin kararıymış gibi ortaya atılan iddialar partimizin ilçe teşkilatına cevap hakkı doğurmuş ve iddialarla dolu partimizi karalama kampanyasına karşı gerçekleri halkımızla paylaşma gereği duyulmuştur. Kimin bazı gerçekleri ilçe halkından saklamaya çalıştığı ve kimin rant uğruna hangi kılıklara girdiği bu açıklamayla daha iyi anlaşılacaktır.
            Bilindiği gibi, Aralık dönemi Belediye Meclisi toplantısında 2010 mali yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edilmiştir. İçme suyu tarifesine 2010 yılında yüzde 10 zam yapılmasını öngören madde bu bütçe içerisinde yer aldığından, bütçenin kabulüyle birlikte yeni yıldaki zamlı su tarifesi de geçerlilik kazanmıştır. Oylamanın sayısal analizine gelince: Karacabey Belediye Meclisi’nde seçimden sonraki oy aritmetiği iktidarla muhalefet arasında eşitlik ortaya çıkarmış, ilgili yasa hükmü gereğince de eşitlik halinde belediye başkanının oy verdiği tarafın kararları yürürlüğe girmeye başlamıştır. Bu konu asla değiştirilemez ve bazılarının keyfine göre de çarpıtılamaz. Meclis’te iktidar durumundaki AKP’nin oy sayısı 13’tür. Buna karşılık, muhalefet partilerinin oy toplamı yine 13’tür. Bu durumda Belediye Başkanı Ergün Koç’un oy vereceği tarafın isteklerinin Karacabey adına hayata geçirileceği yadsınamaz bir gerçektir.
            Böyle bir aritmetiğe sahip meclis bünyesinde muhalefet partilerinin tamamı mazeret göstermeden oturumlara katılsa bile eşitlik nedeniyle her zaman için Belediye Başkanı’nın oy verdiği kararlar geçerli olacak, sadece AKP’li üyelerin katılamadığı toplantılarda muhalefetin isteği geçerli olabilecektir.
            Şimdiye kadar yapılan toplantılarda çeşitli partilerin meclis üyeleri toplantılara katılamadığı veya katıldığı halde Belediye Başkanı’nın oy kullandığı kararlar doğrultusunda oy kullandıkları halde basında bunlar seri yazılara konu olmazken, Demokrat Partili meclis üyelerinin her hareketinde bir anlam aramak, onları ve partiyi karalamak için bir fırsat kollamak ise görülüyor ki bazı kişilerde nedense timsah iştahına yol açmaktadır. Belediye Meclisi’nin toplantıları bitmemiş ve her ay devam edecektir. İştahı açık olanların gelecek her toplantıdaki olup bitenleri de tarafsız gözle değerlendirmelerini dileriz.
            Seri karalama yazılarında, bazı vatandaşların ağzından diye cümleye girerek, sadece kendi düşüncelerini istedikleri gibi yazanların hiçbir kişi ve kurumu karalamaya hakları yoktur. Kelime oyunlarına sığınmakla uğraşanların, önce aritmetiği iyi öğrenmeleri ve meclisteki sayısal tablonun iktidar lehine olduğunu iyi bilmeleri gerekir. Bir yazı yazarak, AKP’li meclis üyelerinin toplantılara katılmasına engel olacak güçleri varsa, meclis aritmetiği o takdirde belki değişebilir.
            Karacabey halkı oy verdiği partilerinin muhalefette bile olsa ilçe için ellerinden gelen çabanın fazlasını gösterdiklerini bilmektedir. Demokrat Parti ilçe yönetimi olarak, Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızın öncelik verdiği tek ilke, “Meclis’te Karacabey’in çıkarlarını korumaktır”.
            Hangi konuda olursa olsun, söz konusu Karacabey’in çıkarları ise, Demokrat Parti temsilcileri üzerine düşen görevi yerine getirecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.