Cumhuriyetimizin 100. yılı parlak geçecek

Aydınlar Ocağı konferansı ilgi gördü:
Mustafakemalpaşa Türkiye Aydınlar Ocağı Şubesi tarafından düzenlenen, “2023’te Nasıl Bir Türkiye?” konulu konferans ilgi gördü.
            Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un yanı sıra, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, Bursa BUGİAT Başkanı Ahmet Akıskalı, Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe, Başkan Yardımcısı Tarık Okur, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Giresun Aydınlar Ocağı Başkanı Mehmet Memiş, Türkiye-Rusya Dostluk Grubu Uzmanı Malik Kerimov ve 750 civarında vatandaş katıldı.
            Bilim Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Halit Ersöz’ün sunduğu programda, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın biyografisi, sinevizyon film gösterisiyle sunulduktan sonra, açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Sadi Kurtulan yaptı.
            Kurtulan, Türk milletinin ilim, kültür, hizmet ve devlet hayatında önemli bir mihenk taşı olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın Cumhuriyetimizin 100.yılında, ‘2023’te Nasıl Bir Türkiye?’ portresini takdim etti.
            Konferansa, konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan ilçede bulunmanın ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum’ diyerek şunları söyledi;
            “Cumhuriyetimizin 100.yılında yepyeni bir döneme giriyoruz. Bilim ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelerle küçülen dünyamızda, enerji, çevre, genç nüfusumuzun istihdamı, gelir düzeyindeki dengesizlik ve kültürel kimliğimizdeki yozlaşma ile karşımızda duran engellere yönelik, zorluklarımızı aşmada en büyük dinamizmimiz iyi ve donanımlı insan yetiştirme gücümüz olacaktır.
            Beşeri gelişmede serveti olan, madden zengindir fakat cahildir. Beşeri gelişim, eğitim, sağlık, kültür ve ahlaktır. Beşeri gelişmede en önemli faktör evlenip ev sahibi olmaktır. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın her aileden 3 çocuk sahibi olmasını istemesi ilmidir. Nüfusun artması, geleceğimizin büyümesi için çocuk sahibi olmak gerekiyor. Türkiye yaşlanıyor. Türkiye’yi yaşlandıran, bölücü terördür. 2023’te çocuklarımızı terörsüz bir Türkiye’de yaşatmak istiyoruz. Mezhepsizliği yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Rejimi değiştirmek, darbe ve geçmiş darbeler, siyasi istikrarsızlığı getirmiştir. Darbe tehditleri halen devam ediyor. Türkiye, bunların da üstesinden gelecek güce sahiptir. Türkiye’nin nüfusu, dünya genelinde 17. sıradadır. Türkiye’nin nüfusu artarak 25.sıraya yükselmelidir. Hedef bu olmalıdır.
            İşsizlik, fakirlik mutlaka çözülmelidir. Batı ve Avrupa ile müttefik olmamıza rağmen, batı bizim üstümüze çullanmak istiyor. Avrupa 50 yıldan beri bizi oyalıyor. 600 yıl iktidarda kalan Osmanlı Devleti’nin bütün iyi niyet ve asaletinden yararlananlar, bugün bize kötü gözle bakıyor. AB’nin bizi alıp almayacağı da şüphelidir. Bu nedenle yapmamız gereken Türk birliğini kurmaktır. Türk birliğinin merkezi İstanbul’da olacaktır. Bütün Türk devletleri birleşerek nükleer enerji santrallerini kurmalıdır. Bizim de güçlü ordu ve savunma sanayimiz olmalıdır. Ordumuzun savunma ve sanayimizi geliştirmek zorundayız. Nükleer santrallerimizi bir an evvel kurmalıyız. Almanlar ve Fransızlar, Türkiye’nin AB’ye girmesine şiddetle karşı çıkıyorlar” diye konuştu.
            Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, konuşmaların ardından soruları ayrıntılarıyla yanıtladı.
            Program sonunda söz verilen İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut; “Böyle güzel bir program hazırlayarak bilim adamımız Prof. Dr. Sayın Nevzat Yalçıntaş’ın konferansını dinlememize fırsat sağlayan Aydınlar Ocağı yönetimine teşekkür ediyorum” diyerek Yalçıntaş’a Aydınlar Ocağı’nın bir plaketini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.