Jandarma göz açtırmadı

Kubar esrar ve sahte paraları piyasaya sürmek isteyenlere darbe:
Karacabey Jandarması, kubar esrar ile sahte paraları piyasaya sürmek isteyenlere göz açtırmadı.
            Fevzipaşa Köyü’nde yol kenarlarında bulunan soğan tezgahlarından alışveriş yapan 2 kişi, ihbar üzerine yakalandı. İstanbul’da oturan İ.T. (31) ile K.S.(32) Fevzipaşa’daki bir soğan tezgahından alışveriş yaptı. 100 TL’yi alan soğan satıcısı, paranın sahte olduğunu hemen anladı. Ancak belli etmeyerek para üstünü zanlılara verdi.
            Alışverişin bitmesinin ardından hemen Jandarma’yı arayan soğan satıcısı, zanlıları tarif etti. Yapılan araştırma sonunda devriye gezen jandarma ekipleri, 34 YSZ 96 plakalı araçla ilerleyen zanlıları Karacabey Çatrağı’nda yakaladı.
            Şahıslar ile araçta yapılan aramalarda sahte 17 adet 100 dolar ile 3 adet 100 TL ele geçirildi. Profesyonelce hazırlanan sahte paraların İstanbul’dan organize bir şekilde piyasaya sürülmek istendiği ileri sürüldü.
            Gözaltına alınan şahıslar çıkarıldıkları mahkeme sonunda tutuklanarak Cezaevi’ne gönderildi.
            Jandarma diğer bir operasyonda ise, Mustafakemalpaşa’dan Bursa’ya kubar esrar götürmek isteyen bir kişiyi kıskıvrak yakaladı.
            Bursa’da oturan S.U.(32)’nun kubar esrarla birlikte kiraladığı 16 T 6005 plakalı ticari taksi ile Mustafakemalpaşa’dan yola çıktığı ihbarını alan Jandarma ekipleri, Anayol üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda şahsı durdurdu.
            Yapılan aramada koltuğun altına saklanan 3 kilogramlık kubar esrarı bulan jandarma ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.       

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.