“Polis-Vatandaş” işbirliği her sorunu çözer!

TDP’nin TOKİ’deki bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü:

Toplum Destekli Polislik projesini daha etkin tanıtmak için Hamidiye Mahallesi TOKİ İş Merkezi’nde yapılan etkinliğe mahalle sakinleri soğuk havaya karşın ilgi gösterdi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Komiser Özcan Özkaya, TDP Polis Memurları İsmail Düzdağ, Birol Demirmen, Şenol Şen ve Zeynep Erol Bakır, Taşlık İlköğretim Okulu Müdürü Erbay Köse, TEDAŞ yöneticileri, mahalle muhtarları ile 250’ye yakın TOKİ sakini katıldı.

Karacabey'de meydana gelen olayların analizleri, alınacak tedbirler, polis dışında diğer kurumları ilgilendiren sorunların ile öneriler masaya yatırıldığı programda TDP yetkilileri önemli bilgiler verdi.

Her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirten Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, suç ve suçlularla birlikte mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

TDP Yetkilisi ve Mahalle Polisi İsmail Düzdağ, Toplum Destekli Polislik Projesini tanıttı. Slayt gösterimiyle birlikte Karacabey'deki olayların analizini yapan Düzdağ, hırsızlara davetiye çıkartan hataları örneklendirerek alınacak önlemleri katılımcılarla paylaştı.

Yaşam alanında karşılaşılan ancak polis dışındaki diğer kurumları ilgi sorunları da dile getiren Düzdağ, aydınlatma yetersizliği ve çöp sorunu gibi hırsızlıklara davetiye çıkartan konulara dikkat çekti.

Seminerin sonuna doğru katılımcılar görüş ve isteklerini yetkililere anlattı. TOKİ’ye taşınmalarının ardından ulaşım sıkıntısı çektiklerini dile getiren vatandaşlar, ilköğretim okulunun bir türlü açılmamasından yakındı. Çocuklarının diğer okullara gidip gelirken büyük sorun yaşadığına değinen TOKİ sakinleri üst geçit, oyun sahaları ve pazaryeri isteklerini de sözlerine ekledi.

İki saat süren ve çok verimli geçtiği gözlenen programda şüpheli her durumun, “155 Polis İmdat”a bildirilmesini isteyen Komiser Özcan Özkaya, “Birlikte düşünelim, birlikte karar verelim ve birlikte uygulayalım” diyerek TDP-vatandaş işbirliğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.