Polis terörü!

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çocuk suçları ile ilgili şubede görev yapan polis İlhan Özcan, Nilüfer Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’na saldırı düzenleyerek Okul Müdürü Tülay Taş ile Yardımcısı Sinan Delibaş’a kurşun yağdırdı.
Polisin, okul yöneticilerini, öğrencilerin gözleri önünde öldürmek istemesi gerçektir ve tartışma götürmez.
Anlaşılan, öldürme içgüdüsü tetiklenmiş.
Demek ki, gözünü kan bürümüş.
Çünkü, saldırganın okul yöneticilerine yönelik tehditleri daha önceden biliniyor.
Çocuğu aynı okulda bulunan veli durumundaki polisin, eğitimle ilgili özel isteklerinin karşılanmaması, tehditlerden sonra silahını konuşturmak için yeterli olmuş.
Çocuğunun sınıf değiştirilme isteği kabul görmeyince okul yöneticilerini baskı altına almaya çalışan polisle ilgili suç duyurusu yapılmış.
Hiç bir önlem alınmaması bu sonucu doğurmuş!
Ne yazık ki, bunlar ürkütücü ve üzüntü vericidir, ülkemizin nerelere sürüklendiğini gösteren ip uçlarıdır.
12 kurşunla vurulan, Karacabey Akfa Dikey Tarım Genel Müdürü Yaşar Taş’ın eşi Tülay Taş’a, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bursa Tıp Fakültesi’nde üst üste iki gün operasyon yapıldı. Kurşunlardan birinin atar damara isabet etmesi nedeniyle yaşamsal tehlike yaşayan Tülay Taş’ın durumunun şu anda iyiye gittiği belirtildi. Sinan Delibaş’ın yarasının ise kaygılanmaya gerek olmadığına dikkat çekildi.
İyi de, ağlanacak halimize nasıl sevinelim?
Dehşet yaşadığımız saatlerden sonra tek tesellimiz, iki eğitimcinin yaşama tutunma umutlarının artmış olmasıdır.
Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin gözleri önünde sıkılan bu kurşunlar, aslında ülkemizin geleceğine sıkılan kurşunlardır.
Henüz hamur aşamasındaki çocuklarımızı yoğurup şekillendirerek insan yapmaya çalışan eğitim emekçilerimizi kurşunlayan zihniyet, aslında “Dindar ve kindar gençlik yetiştireceğiz” zihniyetinin meyveleridir.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ne düşünüyor acaba? Kurşunların hedefe ulaşmasıyla rahatlamış olabilirler mi?
Okul yöneticileri tehdit edildiklerini söylüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe veriliyor.
Nedense kimse ciddiye almıyor.
Akıl tutulması yaşanıyor olmalı ki, bir tek önlem alınmıyor.
Gözünü kan bürümüş kindar gençlik, elinde silah, kolunu sallaya sallaya okulda yönetici arıyor.
Yazıklar olsun.
Öldürücü kurşunların hedefi olan eğitimci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizle birlikte yaşama tutunabilmeleri için bol bol sağlık gönderiyorum, umarım unutulmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.